Boc: Funeriu nu va fi demis, nu e vinovat pentru bacalaureat. Presa este!

Ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, nu este vinovat pentru rezultatele la bacalaureat si nu trebuie demis, ci sustinut, deoarece a avut curajul sa prezinte romanilor situatia reala a invatamantului, in contextul in care non-valorile sunt promovate din dorinta de rating, afirma premierul Emil Boc, potrivit Mediafax.

"A fost o poza nedeformata a realitatii de care nu este vinovat ministrul. El, pentru prima data, a avut curajul sa arate romanilor cum arata in fapt sistemul educational la bacalaureat", a spus Boc, intrebat de jurnalisti daca este necesar ca ministrul Educatiei sa demisioneze, conform solicitarii opozitiei, pentru rezultatele elevilor la bacalaureat.

El a aratat ca ministrul Educatiei nu trebuie demis, ci "sustinut pentru ca lucrurile sa se indrepte in viitor" si a fi asigurata ordinea in sistemul valorilor si a afirmat ca nu se astepta din partea opozitiei decat la o reactie populista pe aceasta tema.

Premierul a reluat totodata ideea ca rezultatele de la bacalaureat reflecta o poza reala a societatii romanesti si o stare de fapt care poate fi depasita prin seriozitatea elevilor si a profesorilor, intr-o tara macinata de criza valorilor si in care grosolania prostului-gust este promovata cu obstinatie.

Intrebat de jurnalisti daca prin aceasta idee se refera la faptul ca mass-media este cea care incurajeaza lipsa activitatii si prostul-gust, premierul a raspuns: "Uneori, inconstient, tabloidizarea si dorinta de rating cu orice pret duc la promovarea opulentei de prost-gust a unor non-valori care nu pun accentul pe munca si se incurajeaza activitatile facile in detrimentul muncii, al seriozitatii, al lucrurilor care sa fie facute corect si la timp".

Promovabilitatea la examenul de bacalaurat din anul scolar 2010-2011 pentru ambele sesiuni a fost de 53%, ceea ce inseamna ca 111.125 candidati au promovat acest test national.

Presedintele PNL Crin Antonescu a declarat, luni, dupa sedinta USL, ca ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, trebuie sa demisioneze ca urmare a rezultatelor slabe obtinute de elevi la cea de-a doua sesiune a bacalaureatului, apreciind ca acestea sunt produsul muncii sale din ultimii doi ani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Pelerinaj cu preoți și preotese la mănăstirile din județele Neamț, Botoșani și Suceava!

astăzi, 11:24

La inițiativa părintelui protopop Valentin Tofan, în Protopopiatul Piatra Neamț s-a organizat în perioada 23-25 septembrie, un pelerinaj cu preoții protoieriei și familiile lor, intit...

Cod portocaliu de vreme severă în județul Botoșani, anunțul meteorologilor!

astăzi, 10:16

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis un cod portocaliu de vreme severă valabil de duminică, 29 septembrie, până luni, 30 septembrie, ora 10:00. Zonele afectate sunt Mold...

Accident grav într-o comună din Botoșani, patru persoane au ajuns la spital! (foto)

astăzi, 09:08

Patru persoane, cu vârste între 59 și 66 de ani, au ajuns la spital în urma unui accident rutier ce s-a produs, sâmbătă dimineață, în localitatea Blândești. &...