Boc despre poliţişti: Trebuie curăţat sistemul de cei care nu îşi fac datoria

Boc despre poliţişti: Trebuie curăţat sistemul de cei care nu îşi fac datoria
Premierul Emil Boc a declarat vineri că există "foarte mulţi poliţişti corecţi, oneşti, care îşi fac datoria", dar există şi "uscături" şi "trebuie curăţat sistemul de cei care nu îşi fac datoria" şi "nu îşi respectă statutul de oameni care trebuie să apere ordinea publică".

Premierul Emil Boc, întrebat despre cazul sportivului omorât la Giurgiu a spus că sistemul ar trebui curăţat de poliţiştii care nu îşi fac datoria, scrie Mediafax.

"Trebuie curăţat sistemul de cei care nu îşi fac datoria. În ţara asta sunt foarte mulţi poliţişti corecţi, oneşti, foarte mulţi poliţişti care îşi fac datoria. Există însă, ca în toate părţile, uscături. Cei care nu îşi respectă statutul de oameni care trebuie să apere ordinea publică şi statutul cetăţeanului trebuie să facă pasul şi să fie trimişi în afara sistemului. În primul rând, trebuie făcută ordine şi curăţenie cu cei care sunt în afara legii şi nu protejează cetăţeanul", a declarat, într-o conferinţă de presă, Emil Boc.

Întrebat dacă uciderea bastchetbalistului american va afecta relaţiile României cu Statele Unite ale Americii, premierul a afirmat că autorităţile îşi vor face treaba "până la capăt".

"Autorităţile statului îşi fac datoria până la capăt, indiferent despre cine este vorba. Statul român va acţiona la fel, indiferent despre viaţa cărui cetăţean este vorba, indiferent de etnie şi naţionalitate. Siguranţa, viaţa trebuie protejate indiferent de locul sau de originea sau starea socială a celui în cauză. Nu discutăm de siguranţă publică pe alte criterii decât: viaţa este cel mai important lucru pe care îl avem pe lumea asta, autorităţile statului cu competenţe trebuie să o protejeze, să o apare şi să îi tragă la răspundere pe cei vinovaţi", a afirmat Boc.

Potrivit lui Boc, miniştrii cu atribuţii în acest caz - ministrul Administraţiei şi Internelor şi cel al Sănătăţii - au primit mandatul de a aplica ferm legea şi de a-i trage la răspundere pe toţi cei vinovaţi.

Baschetbalistul american Hardy Chauncey a fost internat la spitalul Bagdasar-Arseni, din Bucureşti, după un incident care a avut loc, sâmbătă noaptea, la Giurgiu, la câteva ore de la câştigarea meciului cu Dinamo. Hardy Chauncey a murit la puţin timp după ce a fost supus unei intervenţii chirurgicale.

Concluziile preliminare ale raportului de autopsie în cazul său arată că decesul sportivului a survenit unui traumatism puternic, soldat cu hemoragie masivă şi fractură craniană.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Botoșănean căutat prin toată lumea pentru tentativă de omor, adus în cătușe din Suedia!

astăzi, 07:12
23

Poliţia Română anunţă că patru persoane urmărite la nivel internaţional au fost aduse în ţară în cursul zilei de marţi, din Italia, Suedia, Germania şi Scoţia. Doi dintre...

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sfântul Apostol şi Evanghelist Marcu și pe Sfântul Cuvios Vasile de la Poiana Mărului

astăzi, 07:00
10

Sfântul Apostol şi Evanghelist Marcu era iudeu din Ierusalim şi a fost unul din cei 70 de ucenici ai Domnului şi nepotul Apostolului Barnaba.La început, a fost ucenic al Sfânt...

Proiect de lege: Minorii de 17 ani, cu permis, ar putea conduce alături de un însoțitor cu experiență!

Miercuri, 24 Aprilie 2024
97

Comisiile juridică și pentru apărare din Senat au aprobat un proiect de lege care permite minorilor de 17 ani, cu permis categoriile B și BE, să conducă cu un însoțitor cu experiență de...