Boc: Dacă CC respectă aceeaşi linie de jurisprudenţă, marţi trebuie să dea câştig de cauză PDL-ului

Boc: Dacă CC respectă aceeaşi linie de jurisprudenţă, marţi trebuie să dea câştig de cauză PDL-ului
Fostul premier Emil Boc consideră că, dacă Curtea Constituţională va respecta aceeaşi abordare pe care a avut-o luni în elaborarea deciziilor privind suspendarea preşedintelui şi revocarea din funcţie a celor doi preşedinţi de Cameră, atunci marţi CC ar trebui să dea câştig de cauză PDL-ului în ceea ce priveşte modificarea Legii referendumului de către USL, relatează Adevărul.

"Curtea, dacă rămâne consecventă cu decizia de astăzi (luni, n.red.), practic ar trebui să dea câştig de cauză PDL-ului cu Legea referendumului mâine (marţi, n. red.) şi să rămână valabilă teza PDL-ului prin care au fost criticate nişte schimbări ale regulilor jocului în timpul jocului şi implicit schimbarea Avocatului Poporului", a declarat fostul premier la Realitatea TV.

Boc a explicat ceea ce a uimit cancelariile europene: "Aici a fost uimirea europenilor. Cum se schimbă regulile jocului şi se schimbă instituţii doar pentru a facilita în 48 de ore suspendarea preşedintelui? Faptul că actele premergătoare, repet, au fost făcute prin ignorarea instituţiilor statului şi cu o rapiditate nemaiîntâlnită".

Boc a mai adăugat că Cristian Preda a făcut un calcul potrivit căruia în 2007 au trecut 67 de zile de la iniţierea procedurii de suspendare până la votul din Parlament, iar de această dată au trecut 48 de ore. "Acest lucru a deranjat cancelariile europene", susţine actualul primar al Clujului.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Foc într-un apartament din municipiul Botoșani, vecinii au chemat urgent pompierii! (Foto)

Duminică, 19 Mai 2024
535

Mai multe bunuri din bucătăria unui apartament, situat la etajul III, au fost cuprinse de flăcări. Când s-a produs evenimentul de pe strada Vârnav, proprietarii nu erau acasă. Vecinii...

Valeriu Iftime: Cu atâtea exemple demne de urmat, sunt sigur că vom reuși să realizăm o dezvoltare reală și la Botoșani! (Video)

Duminică, 19 Mai 2024
59

Domnul Bolojan, timp de ani de zile, a oferit Oradiei și județului Bihor un model de administrație publică, eficiență și investiții durabile. În scurta mea vizită în județul Biho...

Sucevean condamnat pentru distrugere, încarcerat în Penitenciarul Botoșani!

Duminică, 19 Mai 2024
64

În cursul zilei de sâmbătă, 18.05.2024, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Dărmănești în timp ce patrulau pe raza satului Călinești, comuna Dărmănești din Suceava, &i...