Boc cere membrilor PDL sa renunte la tentatiile populiste si sa aiba curaj pentru reforme

Boc cere membrilor PDL sa renunte la tentatiile populiste si sa aiba curaj pentru reforme
Presedintele PDL, premierul Emil Boc, le cere membrilor de partid sa renunte la "tentatiile populiste" si sa aiba curaj mai mult pentru reforme, afirmand, totodata, ca "parteneriatul dintre PDL si presedinte" a fost cheia depasirii crizei.

Aflat, astazi, la Timisoara, Emil Boc s-a adresat delegatilor la reuniunea de constituire a Comisiei Nationale de Infrastructura, Energie si Mediu din cadrul PDL, referindu-se la criza economica, ce "a evoluat dureros si neasteptat, de la o criza imobiliara, la una bancara si apoi la o criza a datoriilor statelor".

Boc le-a multumit romanilor pentru ca "au ajutat la salvarea Romaniei sa nu intre in colaps economic" si a spus ca, fara intelerea populatiei, "Romania era intr-o situatie mult mai dificila decat a Greciei".

Presedintele PDL le-a multumit si membrilor de partid pentru ca, pe timpul reformelor, "nu au pus armele jos" si i-a asigurat ca "beneficiile politice" le vor vedea in 2012.

Boc s-a intrebat, in fata delegatilor din toate judetele, daca PDL are forta "sa nu cedeze tentatiei populiste"`.

"Consecventa si realism, niciun pas inapoi, asta e solutia castigatoare. Multi populisti vor incerca azi sa castige simpatii de moment, dar ii asigur ca nu este solutia", a spus Boc.

Premierul le-a cerut romanilor si membrilor de partid "sa aiba mai mult curaj si disponibilitate pentru reforme" si a adaugat ca "parteneriatul dintre PDL si presedinte, dintre Guvern si presedinte, a fost cheia depasirii acestei crize".

El a adaugat ca, daca existau doua viziuni diferite la Guvern si Presedintie, Romania ar fi fost impartita in doua, iar reformele erau greu de aplicat.

Boc le-a transmis membrilor de partid ca vor castiga alegerile "cu arma seriozitatii, si nu a populismului", si a spus ca solutia partidelor din opozitie "este amagirea", in timp ce PDL vrea sa "extirpe o parte din tumoarea care afecteaza sanatatea sistemului economic romanesc".

"Daca am fi continuat politica lui Tariceanu, Ponta sau Antonescu, Romania s-ar fi scufundat din punct de vedere economic (…) Nu poti sa ai bani si pentru proiecte electorale si pentru investitii in infrastructura, iar dovada suprema o reprezinta vechea guvernare. Au realizat in cei patru ani de activitate cinci kilometri de autostrada si nici pe aceia nu se circula. Dar, in schimb, au dus Romania in pragul colapsului economic pentru ca in 2007 si 2008 au cheltuit pe pomeni electorale bani care trebuiau dusi in investitii", a spus premierul.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un duhovnic din Botoșani va fi următorul sfânt al României (Video)

Miercuri, 1 Mai 2024
521

Părintele Paisie Olaru de la Sihăstria este unul dintre acei oameni ai bisericii care a schimbat destinul multora. Cei care au bătut drumul Sihăstriei au găsit întotdeauna la Părintele Pai...

In memoriam Prof. Ilarion Mandachi. ”Regret că nu i-am spus tot ce aș fi vrut să-i spun!”

Miercuri, 1 Mai 2024
160

În trecerea inexorabilă a timpului, anii par clipe ce licăresc fugar în existența omenească. Ne naștem sub aureola unei stele în care stă ascuns și sfârșitul ca o dator...

Care este starea lui Florin Piersic, după operația chirurgicală suferită!

Miercuri, 1 Mai 2024
432

Florin Piersic a ajuns la Terapie Intensivă, la Institutul Inimii din Cluj, pentru a fi supravegheat de medici, având în vedere vârsta înaintată şi faptul că are montat un ...