BLOGOSFERA: Daca nu va place regimul duceti-va in Trezoreria mamei voastre de cioflingari!

Am ajuns astazi, cu treburi marunte, pe la Trezoreria Botosani. Am intrat in sala mare pe la ora 9,00 a.m., mai bine n-as mai fi intrat. Imediat ce am trecut de usile moderne, cu senzori de miscare, am simtit ca am intrat in infern.

O mare de oameni, transpirati, infierbantati, disperati, galben-verzi la fata ca niste extraterestri, sufocati de mirosurile pestilentiale de picioare spalate cu laturi, de corpuri umane supraincalzite, de minti infierbantate si subtiori neodorizate, m-a inconjurat ca un mal de mlastina de pe valea Prutului.

Am simtit ca am gresit adresa. Stiam ca un cetatean normal, ce ma cred, ca Trezoreria statului e o institutie serioasa, sobra, un fel de superbanca a statului. Uimit de cele gasite acolo am intrebat cerberul de la usa ce s-a intamplat, au facut greva contabilii, functionarii de la trezorerie, portarii, jandarmii? Nu, mi s-a raspuns repezit , e o zi obisnuita de "lucru" cu clientii, in perioada 24-30 ale lunii.

Care sunt clientii? Pai astia care striga, se sufoca, se cearta cu functionarele din dosul ghiseului de mozaic si marmura, se strofosesc, cauta acte in traista sau serviete, plang, se plang etc.

Pai de ce? Intreb eu ca un om normal, care vrea sa intre in mod civilizat in relatie cu o institutie a statului. De aia! Mi se raspunde infundat, ca asa a vrut Pogea. Cine? POGEA! Ma tontalaule, ala care este ministrul nostru.

Aha! Atunci m-am prins, Pogea, adica ministrul lor, al finantistilor, a pus lumea sa se adune in trezorerii si sa se bata ca la usa cortului.

Si uite asa am aflat ca mintea luminata de sub parul, mereu "proaspat vopsit" al domnului Pogea, ministrul de finante numit la apelul de seara, inginer metalurgist de profesie, a casunat pe institutiile statului si a dat ordin ca toate platile sa se faca in decursul a 5-6 zile pe luna, adica intre 24 si 31 ale lunii.

Pai, fratilor, asta e cea mai mare bataie de joc din oameni pe care am intalnit-o pina acum, sa pui primariile, scolile, spitalele, politia, justitia si alte institutii sa isi plateasca facturile in cinci zile pe luna, iar in rest functionarimea sa stea degeaba.

Ba ii mai si cred sa fie nervosi, stressati si disperati.

Sursa: botosaneanucarcotas.ro

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Părintele Ionică, pomenit zi de zi prin oficierea Sfintei Liturghii și a Slujbei parastasului!

Saturday, 28 September 2024

Au trecut două săptămâni de când Părintele Ioan Alupoaiei, parohul Bisericii Izvorul Tămăduirii din municipiul Botoșani, a părăsit această lume. După tradiția veche și gene...

Mamă și fiu transportați la spital după ce s-au răsturnat cu mașina în Dorohoi! (foto)

Saturday, 28 September 2024

Două persoane, o femeie de 55 de ani și fiul ei, de 17 ani, au ajuns la spital în urma unui accident rutier ce s-a produs, sâmbătă după-amiază, pe strada Progresului din municipiul D...

Rugăciuni pentru ferirea de furtuni și inundații în bisericile din Botoșani!

Saturday, 28 September 2024

Având în vedere avertizările meteorologice referitoare la mari furtuni şi ploi abundente, care vor cuprinde mai multe regiuni din România, Patriarhia Română îndeamnă ...