Blocul firmei Semnal a "căzut" la vot! FOTO

Blocul firmei Semnal a "căzut" la vot! FOTO
Cetatenii care au venit vineri la Primarie pentru a protesta impotriva proiectului firmei Semnal, care doreste ridicarea unui bloc de locuinte in zona de case de pe Bulevardul Mihai Eminescu, la intersectia cu Petru Rares, si-au expus nemultumirea in fata consilierilor locali, precizand ca aceasta constructie ar avea numai efecte negative asupra celor care locuiesc in acea zona si in plus, sustin oamenii, documentele privind constructia nu respecta prevederile legale.

"Documentatia de urbanism nu respecta prevederile legale si am invocat in cele peste 15 adrese toate aceste incalcari legale. Suntem supusi la o tortura de sapte luni de zile. Suntem 70 de proprietari care nu suntem de acord cu ridicarea acestui bloc. As dori ca prin votul dvs. sa discerneti corect asupra acestei probleme care tine de siguranta locuitorilor si de asigurarea unei calitati corespunzatoare a vietii oamenilor din zona de case", a spus unul dintre cetateni.



"Nu putem face aprecieri subiective ca ne place sau nu sa apara un bloc sau o casa. De asta legea prevede clar, consilierii locali vor decide si este strict in mana lor. Nu este loc de interpretari subiective, cunosc si eu zona foarte bine, dar ma abtin de a face aprecieri, pentru ca noi lucram doar pe lege", le-a transmis primarul Ovidiu Portariuc celor prezenti.

Pe de alta parte, au fost unii consilieri locali care au sustinut pozitia cetatenilor nemultumiti.

"Am copilarit in zona, este o comunitate legata in care se cunosc vecinii si este zona rezidentiala de case. Ar fi absurd sa creasca o cladire peste acele case, e ca si cum ai pune un zgarie nori intre blocurile cu patru etaje", a spus Marius Cristescu.



Proiectul de hotărâre privind aprobarea PUD-ului a fost respins cu 11 voturi "impotriva", sapte "pentru" si patru abtineri.

In aceste conditii, firma Semnal nu mai poate realiza respectiva investitie.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sindicatele din Învățământ nu vor pentru profesori salarii diferențiate după performanță!

Joi, 16 Mai 2024
109

Sindicatele din Învățământ au început negocierile cu Ministerul Educației pentru criteriile care vor sta la baza salarizării diferențiate a profesorilor. Amintim că pe 1 april...

Un incendiu provocat de o oală uitată pe foc a creat panică într-un bloc din Botoșani!

Joi, 16 Mai 2024
356

La caz s-au deplasat, în cel mai scurt timp, pompierii din cadrul Detașamentului Botoșani cu autospecială de stingere cu apă și spumă și una de descarcerare, dar și o ambulanță aparți...

Sucevean amendat la Botoșani pentru transport ilegal de lemne!

Joi, 16 Mai 2024
64

În cursul zilei de miercuri,15 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 7 Darabani au oprit pentru control, pe drumul comunal din comuna Havârna, o autoutilitară...