Blestemul Bulevardului: Ani si bani ingropati in trotuare! - FOTO

Blestemul Bulevardului: Ani si bani ingropati in trotuare! - FOTO
Firma din Botosani, granit din China, muncitori din Cluj si un bulevard capacit! Sa adaugam lucrarile executate de firma Nova Construct in anul 2008, moartea neasteptata a patronului firmei iesene, disparitia misterioasa a garantiei de 5 miliarde lei vechi si, in final, reluarea lucrarilor la trotuare. Cu alti bani, deci alta distractie!

Bulevardul Mihai Eminescu devine o adevarata piatra de incercare pentru Primaria Botosani. Dupa mai multe reclamatii privitoare la calitatea lucrarilor efectuate de firma Nova Construct din Iasi, in 2009 a izbucnit un scandal legat de disparitia a 5 miliarde de lei vechi, reprezentand garantia retinuta firmei, suma care ar fi trebuit sa se regaseasca in conturile Nova Construct, de la BRD Iasi.



Municipalitatea botosaneana a avut surpriza sa constate ca acel cont este gol, banii fiind scosi in baza unor acte calificate drept false. Primaria Botosani a fost nevoita sa repare cu resurse proprii bulevardul, mai ales ca firma ieseana se afla in insolventa dupa ce patronul acesteia, Dionisie Simionescu, a decedat in luna februarie a anului 2009.



Asadar, la inceputul anului 2009, cu putin timp inainte de decesul lui Dionisie Simionescu, municipalitatea botosaneana anunta ca Nova Construct va fi nevoita sa reia lucrarile la o parte din Bulevardul Mihai Eminescu, dupa ce s-a constatat macinarea trotuarului si chiar a pavelelor de pe portiunea din fata Inspectoratului de Politie Judetean Botosani.



Bineinteles, fara sa reuseasca recuperarea garantiei de la firma ieseana, Primaria Botosani foat nevoita sa demareze in vara anului 2011 alte lucrari la Bulevard, de data aceasta fiind adus granit din China.



Lucrarile de la trotuarele de pe Bulevard, care costa in jur de 400.000 lei, sunt executate de firma Conrec si de o echipa de muncitori din Cluj, specializata in montarea granitului.

Dupa doar cateva zile, botosanenii au reclamat calitatea proasta a lucrarilor executate, placile de granit abia montate desprinzandu-se imediat.



Drept urmare, reprezentantii municipalitatii s-au deplasat la fata locului si au constatat ca cele sesizate de cetateni se adeveresc.

"Mai sunt unele locuri unde, din diferite cauze, nu au folosit destul ciment, mai sar placile. Le luam la pas si acolo unde vedem ca au sarit le cerem muncitorilor sa intervina de urgenta. Constructorul va trebui sa remedieze toate deficientele care apar dupa montarea placilor pe cheltuiala lui, daca nu au respectat calitatea. Alti bani noi nu mai dam", declara in urma cu cateva zile viceprimarul Catalin Alexa.






 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Botoșăneanul care se dădea polițist număra ”mita” la vedere și îi garanta proxenetului: ”Procurorul îi șmecher! Clasare!”

astăzi, 18:00
184

Falsul polițist din Botoșani a pretins 23.000 de euro de la un proxenet ca să-i pună o vorbă bună la un așa-zis ”procuror” care ar fi instrumentat dosarul în care era acuzat d...

Campionat național cu 16 medalii obținute de sportivii din Botoșani!

astăzi, 16:43
146

În perioada 19-20 aprilie 2024, sportivii legitimați la secția de Taekwondo WT a Clubului Sportiv Botoșani, precum și cei ai Asociației Brilliant Taekwondo Sporting Club, au participat, &ic...

Au plecat la Dorohoi, iar în urma lor a urmat dezastrul: Blocul evacuat, bunuri distruse, mii de lei topiți!

astăzi, 15:49
1171

Printr-un apel la 112, pompierii au fost anunțați că iese fum de pe geamurile unui apartament. Se pare că proprietarii au plecat până în municipiul Dorohoi, județul Botoșani, iar &i...