Blejnar a fost revocat de la sefia ANAF

Blejnar a fost revocat de la sefia ANAF
Sorin Blejnar a fost revocat marti din functia de presedinte al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, locul sau fiind luat de Serban Pop.

"Primul-ministru Mihai-Razvan Ungureanu a semnat astazi, 17 aprilie 2012, decizia de revocare a domnului Sorin Blejnar din functia de presedinte, cu rang de secretar de stat, al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala. Tot astazi, primul-ministru a semnat decizia de numire a domnului Serban Pop in functia de presedinte, cu rang de secretar de stat, al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala. Deciziile intra in vigoare la data publicarii in Monitorul Oficial al Romaniei", se arata in comunicatul remis de Guvern.

Serban Pop a ocupat postul de vicepresedinte ANAF in perioada in care Guvernul era condus de Calin Popescu Tariceanu si a fost schimbat prin decizie a premierului Emil Boc, in ianuarie 2009.

Initial, Sorin Blejnar declarase pentru Realitatea TV ca si-a depus demisia din functia de presedinte al ANAF. In plus, el a sustinut ca a fost numit sef la Departamentul pentru controlul marilor averi.

Conform Ziare.com, departamentul a fost infiintat chiar de el la inceputul acestui an si face parte tot din ANAF. Activitatea departamentului va incepe din data de 25 mai, cand toti cei care nu isi pot justifica marile averi vor trebui sa sufere rigorile legii.

Premierul Mihai Razvan Ungureanu le-a cerut, pe 17 februarie, institutiilor implicate in combaterea evaziunii fiscale sa stranga doua miliarde de euro in plus la buget in 60 de zile.

Daca la vremea respectiva seful ANAF, Sorin Blejnar, se arata increzator cu privire la posibilitatea atingerii tintei ambitioase, in urma cu o saptamana acesta a comunicat ca s-au dat amenzi si s-au confiscat marfuri in valoare de aproximativ 1,1 miliarde de euro. Aceasta suma nu a intrat integral la bugetul statului, in conditiile in care mai multe amenzi au fost contestate si nu au fost valorificate toate bunurile.

Marti a expirat termenul de 60 de zile acordat de premier pentru completarea veniturilor la bugetul de stat cu aproximativ 1,5% din produsul intern brut, prin diminuarea evaziunii fiscale.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sucevean condamnat pentru distrugere, încarcerat în Penitenciarul Botoșani!

astăzi, 19:16
37

În cursul zilei de sâmbătă, 18.05.2024, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Dărmănești în timp ce patrulau pe raza satului Călinești, comuna Dărmănești din Suceava, &i...

Amenzi pentru proprietarii de apartamente, ce obligații au până la finalul anului!

astăzi, 18:04
141

În cazul românilor care nu își permit să cumpere, respectiv să monteze repartitoare de căldură, vor primi ajutor de a stat până la finalul lunii august 2024. Conform ANRE...

Polițiștii rutieri din Botoșani, și în acest week-end pe urmele șoferilor „certați” cu legea!

astăzi, 17:18
50

În cadrul activităților desfășurate au fost organizate cinci filtre rutiere, fiind controlate 122 de autovehicule și efectuate 54 de testări alcoolscopice, iar în urma neregulilor co...