Biserică nouă la Hlipiceni

Biserică nouă la Hlipiceni

La inițiativa Parohiei “Sf. Nicolae” din comuna Hlipiceni, a avut loc recepția noului lăcaș de cult din localitate, cu hramul Sfântului care va aduce peste câteva zile bucurii în ghetuțe copiilor de pretutindeni.

După cum a explicat primarul Marian Luchian, întreaga investiție a fost suportată de Compania Națională de Investiții, valoarea ridicându-se la 1,7 milioane de lei.

“Este vorba de o biserică cu o arhitectură unică în zonă. S-a reușit schimbarea în totalitate a acoperișului, pavoazarea cu marmură, montarea unei centrale termice performante. Este o investiție de suflet pentru comunitatea noastră, iar cei care au inițiat proiectul au fost reprezentanții Parohiei, care în urma a nenumărate solicitări la Compania Națională de Investiții au reușit să primească fonduri pentru reabilitarea bisericii”, a mai adăugat Marian Luchian, primarul comunei Hlipiceni.

Lucrările sunt finalizate la un standard superior din punct de vedere calitativ, urmând ca abia peste aproximativ doi ani să se aplice și o nouă pictură, pereții având nevoie de timp pentru a ajunge la o maturitate. Peste o mie de enoriași fac parte din Parohia “Sf. Nicolae” din Hlipiceni.

 

Spune-ne opinia ta