Biserica nouă de la Mănăstirea Popăuţi va fi în sărbătoare! Ridicată în șase luni, pictată în șapte ani!

În data de 1 octombrie, creștinii ortodocși sărbătoresc Acoperământul Maicii Domnului, sărbătoare religioasă marcată cu cruce roșie în calendar.

În ziua cinstirii Acoperământului Maicii Domnului, marți, 1 octombrie 2024, Biserica nouă cu hramul „Acoperământul Maicii Domnului“, a Mănăstirii Popăuţi își serbează hramul.

Programul slujbelor:

LUNI, 30 septembrie

Ora 18:00 – Slujba Privegherii

MARŢI, 1 octombrie

Ora 8:00 – Slujba Acatistului

Ora 8:45 – Sfânta Liturghie

Ora 12:00 – Agapa frăţească

Biserica nouă, cu hramul „Acoperământul Maicii Domnului“, a fost ridicată în timp de şase luni în anul 2002, iar apoi pictată şi dotată cu mobilier între anii 2006-2013, prin râvna şi hărnicia obştii monahale de aici, cu sprijinul evlavioşilor creştini din ţinutul Botoşanilor şi din alte locuri.

Aceasta s-a făcut și pentru a răspunde, pe de o parte, închinătorilor iubitori de rugăciune şi priveghere, din zi în zi tot mai numeroşi, iar pe de altă parte, pentru a proteja vechea ctitorie ştefaniană, Biserica „Sfântul Nicolae“, şi spre a oferi specialiştilor răgazul şi liniştea necesare cercetării, consolidării şi restaurării acestui preţios lăcaş de rugăciune, spiritualitate şi artă ortodoxă românească.

În mod voit, această biserică nouă nu a fost construită cu turlă, pentru a nu umbri prin volum măreţia şi vizibilitatea Bisericii „Sfântul Nicolae“, ctitorie a Sfântului Ştefan cel Mare.

Hramul bisericii noi a Mănăstirii Popăuţi, înălţată cu multă osteneală în apropierea Bisericii „Sfântul Nicolae“  din frumoasa ctitorie a Sfântului Domnitor Ştefan cel Mare, reprezintă un fericit şi binecuvântat eveniment duhovnicesc pentru întreaga noastră Biserică Ortodoxă, dar în primul rând pentru obştea Mănăstirii Popăuţi din Botoşani şi pentru mulţii credincioşi care s-au ataşat de atmosfera de rugăciune şi evlavie cultivată în această oază duhovnicească, păstrând împreună mereu vie credinţa noastră ortodoxă strămoşească, dragostea şi responsabilitatea faţă de tezaurul spiritualităţii şi culturii creştine româneşti.

Sursa: timpulcredintei.ro

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cod Galben de inundații în Botoșani, de duminică dimineață până luni seară!

astăzi, 14:02

Hidrologii au actualizat prognoza și au anunțat că există risc de inundații pe râul Jijia și afluenții acestuia și au emis un cod galben de duminică, de la ora 06:00, până luni, ...

Ziua și amenzile: Cheflii din Centrul Vechi ”deranjați” de polițiștii locali!

astăzi, 13:28

În ciuda controalelor dese, a monitorizărilor permanente prin intermediul camerelor de supraveghere instalate în zonă, abaterile sunt la ordinea zilei. În cursul zilei de joi, 2...

Leon Dănăilă despre ultimele clipe ale soției sale, Alexandrina: ”Nu am încetat să-i duc flori nici când se afla în stare de inconștiență pe patul de spital!” (Foto, Video)

astăzi, 11:43

Puțini știu că medicul Leon Dănăilă a fost un soț împlinit, un bărbat care și-a iubit și încă își iubește soția, chiar și după moarte. Cei doi s-au cunoscut la Com...