Beculete cu bucluc: Florin Ghiorghita vrea sa faca lumina!

Beculete cu bucluc: Florin Ghiorghita vrea sa faca lumina!

 FLORIN GHIORGHITA  

Amploarea scandalului, dezvoltat in aceste zile si de presa centrala, legat de faptul ca viceprimarul de Botosani ar fi racordat ilegal instalatia ornamentala a casei la reteaua de iluminat public, in perioada sarbatorilor de iarna, l-a determinat pe Florin Ghiorghita sa faca declaratii publice si sa prezinte contractul pe care tatal sau, care este si proprietarul casei in care viceprimarul locuieste, l-a incheiat cu Primaria Botosani.

Potrivit viceprimarului Florin Ghiorghita, contractul a fost incheiat pentru perioada 20 decembrie 2010-18 ianuarie 2011, iar valoarea facturii pentru energia consumata depaseste cu putin 53 de lei.

Astfel, in contractul incheiat intre Primaria Botosani si tatal viceprimarului Florin Ghiorghita se mentioneaza ca “Obiectul contractului este asigurarea alimentarii cu energie electrica din sistemul public de iluminat a unor instalatii de iluminat festiv-ornamental la locuinta proprietate personala (…) pentru perioada sarbatorilor de iarna 2010-2011, respectiv 20 decembrie 2010-18 ianuarie 2011. Tariful energiei electrice consumate este cel practicat pentru iluminatul public.

Viceprimarul Florin Ghiorghita a declarat ca a vrut sa faca public acest contract pentru a inlatura orice fel de speculatii, dupa cum a mentionat edilul.

"Cererea pe care tatal meu a facut-o la Primarie este inregistrata pe 23.11.2010, avizul este din 12.12.2010, contractul din 13.12.2010 şi este o sumă fantastic de mare pentru toată chestia asta, 53,37 de lei. Am facut public contractul pentru a nu mai exista niciun fel de discutii. Sunt contracte standard, sunt sute de contracte de genul acesta in oras, pe tot ceea ce inseamna panouri publicitare iluminate, reclama luminoasa", a declarat viceprimarul Florin Ghiorghita.

 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

Joi, 2 Mai 2024
221

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

Joi, 2 Mai 2024
205

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

Joi, 2 Mai 2024
299

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...