Batranete nelinistita pentru o botosaneanca de 72 de ani! Apa ii curge in apartament prin lustra - FOTO, VIDEO

  Ajunsa la varsta de 72 de ani, botosaneanca Maria Mosneagu nu are liniste la batranete. Dupa o viata chinuita, in loc sa-si traiasca in liniste zilele ea se confrunta cu o problema pe care nimeni nu si-ar dori sa o aiba.

In apartamentul in care locuieste, aflat la etajul patru al unui bloc de pe strada Marchian din municipiu, apa curge din tavan de doua saptamani. Femeia este nevoita sa stea in sufragerie cu ligheane si saci din plastic pentru ca apa sa nu ajunga si la vecini.

Acoperisul blocului este vechi de 20 de ani si, din cauza zapezii, apa s-a infiltrat in pod si de acolo in apartamentul femeii.

Aceasta a cerut ajutorul Primariei, a ajuns si la presedintele Consiliului Judetean Botosani, a fost si la prefect, insa singurii care o pot ajuta cu reparatiile sunt cei de la Asociatia de Proprietari de care blocul apartine, care poate repara sarpanta cu bani din fondul de reparatii, insa numai cu acordul celorlalti locatari. 

 In cursul zilei de luni, o echipa formata din reprezentanti ai Serviciului Interventii Edilitare din cadrul Primariei si ai Serviciului Voluntar pentru Situatii de Urgenta s-a deplasat la adresa cu pricina si au raspuns solicitarii proprietarei de a  fi ajutata sa faca curatenie in podul amenajat deasupra apartamentului.

"Am dat curs solicitarii si am trimis o echipa care a ajutat-o pe doamna respectiva sa care tot ce avea in sarpanta, pentru ca nu avea aceasta posibilitate. Noi am eliberat spatiul pe care dumneaei ni l-a indicat pentru a permite sa se faca interventiile care sunt necesare la sarpanta. S-a muncit mult  dar am reusit sa o ajutam cu ceea ce ne-a solicitat", a declarat viceprimarul Cosmin Andrei.





Maria Mosneagu a cerut si ajutorul pompierilor, care au indepartat zapada de pe acoperis in urma cu cateva zile, au strans apa din pod si au izolat cu spuma gaurile din acoperis. Dupa patru zile in care nu a mai curs apa in apartament, acum ligheanele sunt din nou pline.

Presedintele Asociatiei de Proprietari Nr. 1, Petrica Butnaru, spune ca miercuri dimineata va avea o intalnire cu locatarii blocului si vor discuta despre aceasta problema, insa o acuza pe femeie ca din cauza ei curge apa in apartament.

"Pe data de 12 februarie avem sedinta pe casa scarii. Acolo doamna a pus pe cineva sa taie antena colectiva si eu i-am spus ca exista riscul sa o scape din mana si sparga colile de azbociment si asa s-a intamplat. De fiecare data cand ploua ma duceam si cu echipa sa strangem apa. Eu nu pot sa conving proprietarii. Eu le-am dat locatarilor un chestionar ca ei sa aiba timp sa se gandeasca.", ne-a declarat Petrica Butnaru.

Chestionarul la care a facut referire Petrica Butnaru este de fapt o scrisoare adresata locatarilor.





De cealalta partea, femeia spune ca presedintele Asociatiei de Proprietari o ameninta, ii vorbeste urat si ca a mintit oamenii de pe scara blocului.

"Nu stie decat sa ma ameninta si sa-mi vorbeasca jignitor. A zis ca o sa vorbeasca si poate ma duce la Spitalul 4. E un om neintelegator. A mintit de atatea ori. Acum in loc sa-mi vad de sanatate si de batranetea mea, umblu pe drum pentru ca domnul Butnaru nu vrea sa rezolve problema. I-am spus ca de ce ma pui sa platesc atat de multi bani ca sunt o femeie singura.", a declarat cu ochii in lacrimi Maria Mosneagu, care dintr-o pensie de 600 de lei nu-si permite sa suporte singura cheltuielile pentru reparatia sarpantei care ar costa circa 1.000 de lei.

Citeste si Botosaneanul Zilei: Povestea impresionanta a MARIEI MOSNEAGU - Pelerin pe drumul Iubirii de Dumnezeu









 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Leon Dănăilă despre ultimele clipe ale soției sale, Alexandrina: ”Nu am încetat să-i duc flori nici când se afla în stare de inconștiență pe patul de spital!” (Foto, Video)

astăzi, 11:43

Puțini știu că medicul Leon Dănăilă a fost un soț împlinit, un bărbat care și-a iubit și încă își iubește soția, chiar și după moarte. Cei doi s-au cunoscut la Com...

Biserica nouă de la Mănăstirea Popăuţi va fi în sărbătoare! Ridicată în șase luni, pictată în șapte ani!

astăzi, 10:39

În ziua cinstirii Acoperământului Maicii Domnului, marți, 1 octombrie 2024, Biserica nouă cu hramul „Acoperământul Maicii Domnului“, a Mănăstirii Popăuţi î...

Alertă de vreme rea: Cod galben în toată țara, inclusiv în județul Botoșani!

astăzi, 10:17

În intervalul 29 septembrie, ora 10:00, 30 septembrie, ora 22:00, meteorologii anunță vreme rea. A fost emis un cod galben valabil în toată țara. În intervalul menționat, ave...