Bate vant de disponibilizari in primariile judetului!

Bate vant de disponibilizari in primariile judetului!

VASILE CAPOTA

Administratiile publice locale sunt constranse sa se incadreze in prevederile Ordonantei 63, avertismentul privind in special cheltuielile de personal, care au prevazute un plafon maxim.

Vasile Capota, presedintele Asociatiei Comunelor, spune ca masurile legislative vor duce, inevitabil, catre disponibilizari.

"Ordonanta 63 ne duce spre disponibilizari de personal in primarii. Tot greul se paseaza pe umerii administratiilor publice locale si mesajul pe care ni-l transmit este: Descurcati-va! In cazul in care nu vor exista fonduri pentru acoperirea cheltuielilor de personal, in majoritatea localitatilor care au un numar de locuitori in jur de 4000 sau sub 4000 vor trebui sa se faca si disponibilizari de personal de la primarii. Am vorbit cu foarte multi colegi primari din judetul Botosani si la aceasta data multi se regasesc in aceasta situatie. De exemplu la Braesti, Vlasinesti, chiar eu, la Mitoc, sunt in aceasta situatie. Nu ne ajung banii", a declarat Vasile Capota, presedintele Asociatiei Comunelor din judetul Botosani.

Conform celor precizate de primarul comunei Mitoc, fata de sumele primite pentru echilibrarea bugetelor locale, deficitul este unul foarte mare.

"Ne-ar mai trebui cam 30% din ceea ce avem. Este dificil sa aplici ceea ce se stabileste la nivel national, am inteles de la conducerea noastra centrala, a Asociatiei Comunelor, ca suntem singura tara din Europa care a adoptat acest stil", a precizat Vasile Capota.

O solutie ar fi rectificarea bugetelor locale, insa numai dupa ce se vor identifica problemele si sumele necesare fiecarei administratii in parte, dupa cum a mentionat Radu Turcanu, directorul Directiei de Finante Publice Botosani.

"In zilele urmatoare vom aduna date de la toate primariile din judet, sa vedem cu ce probleme se confrunta si de cati bani mai au nevoie pentru a putea functiona. In functie de datele primite vom face demersuri pentru rectificarea bugetelor sau pentru transferuri de sume din trimestrul IV in trimestrele III si II", a declarat Radu Turcanu, directorul DGFP Botosani.


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bunul găsit intact de pompierii botoșăneni după un incendiu devastator: „Nu există cuvinte pentru a descrie emoția simțită” (Foto)

astăzi, 20:39

Într-o încăpere complet distrusă de flăcări, printre rămășițele arse, o icoană a rămas neatinsă. În ciuda intensității focului care a mistuit totul în jur, aceasta...

Cel mai rece episod al toamnei în acest weekend. Temperaturile au coborât în multe zone din ţară sub zero grade!

astăzi, 19:04

Frigul ne-a cam luat prin surprindere. Pentru a doua noapte la rând, temperaturile au coborât în multe zone din ţară sub 0 grade Celsius. Am fost luaţi prin surprindere pentru ...

Universitatea Craiova - FC Botoșani, mâine de la ora 16:00

astăzi, 18:36

Universitatea Craiova joacă pe teren propriu cu FC Botoșani începând cu ora 16:00, în etapa cu numărul 13 din Superliga României. Vezi oferta Superbet pentru meciul cu CSU ...