Bătălia pentru şefia ISJ Botoşani se mută în instanţă!

Bătălia pentru şefia ISJ Botoşani se mută în instanţă!
Doar doi candidaţi au rămas în cursa pentru şefia Inspectoratului Şcolar Judeţean Botoşani, concursul urmând a se desfăşura luni, la Bucureşti.

Profesorul Corneliu Furtună nu se va prezenta la concurs, după ce dosarul său, iniţial validat la depunerea candidaturii, a fost respins ulterior pe motiv că nu a depus un certificat medical care să ateste că este apt pentru concurs, ci o adeverinţă medicală.

Furtună va deschide o acţiune la instanţa de contencios administrativ, prin care speră să obţină anularea concursului.

“E la limita legii, nu este chestie de penal, dar se poate anula concursul in contencios administrativ. Metodologia a prevazut certificat medical in loc de adeverinta, ori certificatele sunt pentru angajarea si mentinerea in functie, nu pentru concurs. In plus, modelul certificatului trebuia afisat de Inspectoratul Scolar si de Minister inainte de depunerea dosarelor. Luni nu am cum sa ma duc la concurs,  este o gaselinita la limita legii, dar voi ataca in contencios administrativ metodologia de concurs", ne-a declarat profesorul Corneliu Furtuna.

La concursul pentru şefia ISJ s-au mai înscris actualul inspector general, Mihaela Huncă, şi profesorul Daniel Botezatu.

 

Spune-ne opinia ta