Bătaie pe locurile din Poliţie! Pentru ce posturi de poliţie s-au înscris cei mai mulţi candidaţi!
BOTOSANI

Bătaie pe locurile din Poliţie! Pentru ce posturi de poliţie s-au înscris cei mai mulţi candidaţi!
Înscrierile la concursul organizat de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Botoşani s-au încheiat vineri. Concurenţa la acest concurs este una acerbă, 553 de botoşăneni dorind să îmbrace uniforma de poliţist.  La nivelul întregului judeţ au fost scoase la concurs 50 de posturi.

Cei mai mulţi candidaţi s-au înscris pentru posturile de poliţie din Cristeşti, Tudora, Corlăteni. Spre exemplu, la Cristeşti s-au înscris nu mai puţin de 35 de candidaţi.
 
Posturile scoase la concurs sunt în specialitatea ordine publică, fiind prevăzute în cadrul posturilor de poliție comunale sau polițiilor comunale.

Concursul va avea loc în data de 14 mai şi va consta în evaluarea performanţei fizice, un test grilă şi un interviu pentru departajare, doar în cazul în care sunt candidaţi care au obţinut aceeaşi notă.

După încadrarea ca polițiști, acestora nu le pot fi modificate raporturile de serviciu prin delegare, detaşare, mutare şi transfer timp de cel puţin trei ani de la numirea în prima funcţie, cu excepţia situaţiei în care intervine reorganizarea unităţii. 

Până la data de 15 aprilie a.c., candidaţii înscrişi trebuie să îşi completeze dosarele, în conţinutul prevăzut de metodologia publicată.

Dosarele de recrutare vor fi depuse, în volum complet, până la data de 15.04.2016, în zile lucrătoare, la structura de resurse umane a I.P.J. Botoşani şi vor cuprinde următoarele documente:
  • cererea de înscriere şi CV;
  • copii legalizate ale documentelor care atestă nivelul şi specializarea studiilor impuse de cerinţele postului (diplomă de bacalaureat și foaie matricolă);
  • copii ale actului de identitate, carnetului de muncă şi, dacă este cazul, livretului militar;
  • copii ale certificatului de naştere al candidatului, soţului/soţiei şi fiecărui copil, ale certificatului de căsătorie, precum şi, după caz, ale hotărârilor judecătoreşti privind starea civilă;
  • autobiografia şi tabelul nominal cu rudele candidatului;
  • cazierul judiciar;
  • caracterizarea de la ultimul loc de muncă, respectiv din instituţia de învăţământ în cazul absolvenţilor în primul an de la absolvire;
  • 3 fotografii tip buletin de identitate;
  • două fotografii color 9 x 12 cm;
  • fişa medicală-tip de încadrare în Ministerul Afacerilor Interne;
  • declaraţia de confirmare a cunoaşterii şi acceptării condiţiilor de recrutare
  • copia permisului de conducere;
Completarea dosarelor de recrutare se face personal!
 
Atenție! După data limită de completare a dosarelor, respectiv 15.04.2016, comisiile de recrutare nu vor mai primii documente, analizarea dosarelor în vederea validării/invalidării candidaturii urmând a se face strict pe baza actelor depuse până în acel moment.

După depunerea dosarelor de recrutare, comisia de recrutare va analiza candidaturile, urmând a se pronunța cu privire la validarea/invalidarea acestora, lista candidaților ale căror dosare au fost acceptate, precum și lista candidaților a căror candidatură a fost invalidată, urmând a fi postată pe pagina de Internet a Poliției Române, www.politiaromana.ro, Secțiunea carieră – Posturi scoase la concurs (adresa http://www.politiaromana.ro/ro/cariera/posturi-scoase-la-concurs), precum și la avizierul și pagina de Internet a I.P.J. Botoşani.

La concurs pot participa numai candidaţii ale căror dosare de recrutare sunt complete şi corect întocmite

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Pompieri chemați în ajutor pentru a salva o pisică dintr-o fântână! (foto, video)

astăzi, 19:50
59

Intervenție specială a pompierilor botoșăneni, sâmbătă după-amiază. Salvatorii au fost solicitați să intervină în zona de case de la Hudum pentru a salva o pisică dintr-o f&aci...

Ana Maria Furtună a dispărut de la domiciliu de trei zile, sunați la 112 dacă ați văzut-o!

astăzi, 19:38
84

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei tinere de 31 de ani  din satul și comuna Hilișeu Horia, care a părăsit domiciliul la data de 15 mai a.c.,  ...

„Arta, expresia sufletului”, expoziție a Liceului de Artă „Ştefan Luchian”, la Muzeul de Etnografie Botoşani (Foto)

astăzi, 19:10
28

Artele vizuale (pictura, sculptura, gravura şi desenul) devin un instrument important de acordare a propriului eu creator la pulsul lumii contemporane, o descoperire a firescului ascuns în cuvi...