Batai de strada la Atena. Peste 30.000 de eleni au paralizat Grecia

Batai de strada la Atena. Peste 30.000 de eleni au paralizat Grecia
Peste 30.000 de greci au iesit pe strazi, astazi, la Atena si Salonic, pentru a participa la greva generala de 24 de ore, a anuntat politia elena, citata de antena3.ro.

Fortele de ordine arunca cu gaze lacrimogene impotriva protestatarilor. Grecii care participa la miting se indreapta spre Parlament, desi fortele de ordine se impotrivesc acestei cerinte.

Functionarii protesteaza impotriva noilor masuri de austeritate pe care le impune troica, pentru ca Grecia sa primeasca noua transa de bani.

Functionarii, avocatii, medicii si marinarii au anuntat ca nu vor lucra, fiind nemultumiti de planul de austeritate cerut de UE si FMI, care prevede o reducere a cheltuielilor cu 11,5 miliarde de euro, anunta AFP.

Aceasta zi de actiune nationala este prima de acest fel de la venirea la putere, in iunie, a guvernului de coalitie condus de premierul conservator Antonis Samaras.

Protestul lucratorilor va perturba serios transporturile, functionarea administratiilor si a serviciilor publice. Scolile vor fi inchise, iar spitalele isi vor reduce activitatea.

Sunt anuntate manifestatii la miezul zilei in mai multe orase mari ale Greciei, la apelul centralelor sindicale GSEE si Adedy. Acestea le-au cerut grecilor sa "respinga noile masuri dure, incorecte si ineficiente".

Greva este sustinuta de principalul partid de opozitie, Syriza (stânga radicala), si are ca scop denuntarea noilor masuri pentru economisirea a peste 11,5 miliarde de euro, pe care guvernul le finalizeaza in prezent cu UE si FMI.

Circa 4.000-5.000 de protestari se indreapta spre sediul Parlamentului si spun ca au o serie de solutii pentru solutionarea crizei economice. Ei spun ca le-au fost taiate salariile si nu mai au cum sa faca fata grijilor zilnice.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

”LOC DE DAT CU ... EPIGRAMA” - 300

astăzi, 08:41
23

Georgică Manole, în recentul volum, publicat la Editura Stef, Iași, ”Cu, de, la, în, pe, prin, sub, către, contra... cărților epigramiștilor”, zici - undeva - că ”...

Eduard Florescu rupe tăcerea după acuzațiile de blat: ”Oameni de nimic!”

astăzi, 08:12
165

Dinamo a avut de suferit cel mai rău de pe urma acestui rezultat pentru că a coborât pe loc direct retrogradabil, iar suporterii au răbufnit. Ulterior, pe rețelele sociale, a părut un scurt...

Calendar ortodox: Cinstim astăzi Învierea Domnului (Sfintele Paşti)

astăzi, 07:58
27

Numim sărbătoarea de azi Paști, după cuvântul care în vechiul grai evreiesc însemnează trecere; fiindcă aceasta este ziua în care Dumnezeu a adus, la început, lumea...