ALERTA in judet, dupa ce un caine a fost diagnosticat cu rabie!

ALERTA in judet, dupa ce un caine a fost diagnosticat cu rabie!
Autoritatile sanitar-veterinare din judet au intrat in alerta dupa ce s-a confirmat un caz de rabie (turbare) la un caine, in localitatea Vorona, iar la un alt caine din Corlateni exista suspiciunea ca ar avea rabie.

Potrivit directorului Directiei Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Botosani, Minodora Vasiliu, s-au luat deja toate masurile care se impun in astfel de cazuri si se vor vaccina toate animalele din exploatatiile unde au fost gasiti cainii.

De asemenea, reprezentantii Directiei de Sanatate Publica vor face o ancheta pentru a vedea daca sunt persoane care au intrat in contact cu cele doua animale.

"Avem un caine la Vorona la care se confirma rabia si astazi (n.r. miercuri) incepe ancheta, se iau toate masurile, si avem la Corlateni un caine cu suspiciune de rabie. Asteptam buletinul de analize. La Vorona este un caine mic, de patru luni, din exploatatie. Se merge la fata locului, se face ancheta si se pune carantina pe exploatia respectiva si de asemenea se vaccineaza si celelalte specii care au intrat in contact cu cainele", a declarat Minodora Vasiliu.
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Focul pus cu intenție a distrus tone de furaje, pompierii au reușit să salveze casa și animalele!

astăzi, 10:52
104

Pompierii botoșăneni au fost la datorie 24 de ore din 24 pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență, produse la nivel local....

Cuvintele inspiraționale ale unui profesor din Botoșani către elevul său olimpic: ”În clipele când îți scriu aceste rânduri…” (Foto)

astăzi, 09:35
396

Or Botoșanii dispun de o bogăție uriașă. Începând cu cele mai importante colegii și terminând cu ultimul cătun al județului, găsim profesori dedicați, dispuși să ofere ma...

”LOC DE DAT CU ... EPIGRAMA” - 300

astăzi, 08:41
63

Georgică Manole, în recentul volum, publicat la Editura Stef, Iași, ”Cu, de, la, în, pe, prin, sub, către, contra... cărților epigramiștilor”, zici - undeva - că ”...