Băsescu RESPINGE MEMORANDUMUL negociat de Guvern cu FMI!

Băsescu RESPINGE MEMORANDUMUL negociat de Guvern cu FMI!
Preşedintele Traian Băsescu a anunţat luni seară că nu va aproba memorandumul negociat de Guvern cu FMI din cauza majorării cu 7 eurocenţi a accizei la combustibili şi a cerut executivului să renegocieze înţelegerea. Mai mult, şeful statului a spus că a informat Washingtonul în privinţa poziţiei sale, iar, dacă guvernul va transmite documentul fără semnătura preşedintelui, trebuie să îşi asume acest lucru, relateaza Gandul.info.

"Am decis să nu aprob acest memorandum pentru că pe pagina a treia este făcută menţiunea, majorarea accizei la carburanţi cu 7 eurocenţi la litru. Nu îmi voi asuma această măsură pe care o consider antieconomică.Propaganda poate spune foarte multe. Eu spun precis câteva lucruri: România nu e dependentă de tranşe de la Fond, aşa că renegocierea nu va pune probleme", a spus Băsescu, precizând că renegocierea acordului cu FMI se poate face în ianuarie când delegaţia Fondului vine în România.  

Preşedintele a precizat că nu îşi va asuma această măsură pe care o consideră "antieconomică, împotriva intereselor României şi a şanselor de relansare economică".

"Nu voi semna memorandumul şi vreau să avertizez şi Guvernul şi Parlamentul să renunţe la minciună, pentru că neaplicarea acestei taxe se recuperează prin reducerea cheltuielilor cu 1,5 miliarde de lei la Ministerul lui Dragnea şi am mai văzut eu un excendent de resursă pus la plata excedentului datoriei. Ar însemna 2,1 miliarde dintr-o singură privire", a susţinut Băsescu.

El a menţionat că, legal, documentul nu poate fi înaintat, pentru că este un acord internaţional şi este obligatorie aprobarea de către preşedinte.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bogdan Andone răsuflă ușurat după FC Botoșani – CS Mioveni 1-0: „Băieții merită felicitări pentru că au luptat, au crezut!”

Vineri, 17 Mai 2024
220

Bogdan Andone a avut un discurs exuberant după ce FC Botoșani a învins-o pe CS Mioveni, 1-0, în turul barajului pentru menținerea/promovarea în Superliga.Unicul gol al partide...

FC Botoșani - CS Mioveni 1-0! Victorie uriașă pe Municipal. Sperăm la salvare! (foto, video)

Vineri, 17 Mai 2024
289

FC Botoșani a obținut o victorie mare, în disputa cu CS Mioveni. Elevii lui Bogdan Andone au câștigat cu 1-0 manșa tur a barajului de menținere în Liga 1, după un meci în...

50 de tone de deșeuri arse într-un incendiu într-o localitate din Botoșani, pădure la un pas să fie cuprinsă de flăcări!

Vineri, 17 Mai 2024
231

Aproximativ 50 de tone de deșeuri plastice, menajere și vegetale au ars, în această după-amiază, în localitatea Baranca din comuna Hudești. Puțin a lipsit ca flăcările să nu cupr...