Basescu i-a dat o LOVITURA dura lui Victor Ponta

Daca ieri premierul Victor Ponta mai avea sperante ca, intr-un finl, Traian Basescu ii va da mandat pentru a participa la Consiliul European, unde una dintre temele principale va fi agenda digitala europeana, acum lucrurile s-au lamurit.

Lui Traian Basescu nici nu i-a trecut nicio clipa prin minte sa-i acorde mandat lui Victor Ponta pentru a participa la Consiliul European, care va avea loc intre 24-25 octombrie. Si pentru a spulbera orice indoiala in legatura cu cine va reprezenta Romania pe lista publicata pe pe site-ul Consiliului European apare numele lui Basescu, conform Realitatea TV.

Dincolo de razboiul care este acum intre presedinte si premier cu acuze dure dintr-o parte si alta, seful statului ii reposeaza lui Ponta ca a pierdut Nabucco din cauza faptului ca "nu a stiut cum sa faca sa fie introdus in documentul Consiliului ca Nabucco este prioritar". În aceste conditii era greu de crezut ca Traian Basescu va indeplini doleanta prim ministrului.

"A venit ca vrea sa se duca la Consiliul European pe energie, in luna mai, inainte de a se lua decizia Nabucco sau TAP. A avut mandat sa sustina Nabucco in Consiliu. Sigur ca in interventii a sustinut Nabucco, dar nu a stiut cum sa faca sa fie introdus in documentul Consiliului ca Nabucco este prioritar, ceea ce a lasat la libera optiune a intregii Uniuni Europene solutia Nabucco sau TAP, dar in mandat a avut clar scris Nabucco si nu TAP, iar in concluziile Consiliului pe energie din mai veti constata ca nu apare deloc Nabucco, ci apare solutia Sud. (...) Momentul decisiv a fost Consiliul pe Energie din mai, unde a tinut sa se duca. I-am dat mandat semnat si s-a intors cum s-a dus, adica s-a plimbat cu avionul", spunea Traian Basescu.

În intervalul 24-25 octombrie, la Bruxelles, va fi organizat Consiliul European in care se va discuta si despre agenda digitala si modul in care pot fi inregistrate progrese catre finalizarea pietei unice digitale pana in 2015.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Șeful IȘJ Botoșani, mesaj către directori în condițiile meteo anunțate. „Am făcut un apel...”

astăzi, 18:30

Ligia Deca, ministrul Educației, a anunțat deja că școlile din zonele afectate de fenomenele meteorologice vor fi închise. În acest sens, prof. Bogdan Suruciuc, inspector școlar ge...

Pompierii botoșăneni verifică modul în care autoritățile pun în aplicare măsurile preventive și de intervenție în caz de inundații! (foto)

astăzi, 17:49

Pompierii botoșăneni verifică, în teren, modul în care au fost puse în aplicare măsurile preventive și de intervenție la nivelul unităților administrativ-teritoriale din jude...

Șofer arestat preventiv după ce a fost prins băut și fără permis în trafic!

astăzi, 17:29

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier au oprit pentru control un autoturism condus de un bărbat, de 42 de ani, din comuna Bălușeni. Întrucât emana halena alcoolică a fost testat c...