Băsescu i-a cerut lui Nica să ia în calcul posibilitatea de a demisiona

Băsescu i-a cerut lui Nica să ia în calcul posibilitatea de a demisiona

 DAN NICA  

Traian Basescu l-a rugat pe Dan Nica să ia în considerare posibilitatea de a demisiona din funcţia de ministru al Administraţiei şi Internelor, pentru a debloca situaţia existentă în Coaliţie şi evitarea unei crize guvernamentale, precizează Administraţia Prezidenţială. Traian Basescu crede că această criză afectează instituţiile statului. Ministrul Dan Nica s-a aflat pentru puţin timp la Cotroceni unde a discutat cu preşedintele Traian Băsescu. Nica a plecat la Cotroceni de la Conferinţa extraordinară a PSD Bucureşti.  

"Preşedintele şi-a exprimat speranţa că încă mai există o soluţie pentru a nu pune stabilitatea politică în pericol, această soluţie aflându-se în acest moment la latitudinea domnului Nica", se arată într-un comunicat al Administraşiei Prezidenţiale.

Preşedintele l-a rugat pe domnul Nica să ia în considerare posibilitatea de a demisiona din funcţia de ministru al Administraţiei şi Internelor, pentru a debloca situaţia existentă în coaliţie.

"În cadrul discuţiilor, preşedintele României a subliniat că apreciază drept inadmisibil ca decizii luate în sedii de partid să afecteze activitatea unor instituţii de cea mai mare importanţă în stat precum Guvernul României", mai comunică Administraţia Prezidenţială.

Discuţiile dintre şeful statului şi Dan Nica au durat aproximativ zece minute.

"M-a chemat, am avut o discuţie, mi-a sugerat demisia. I-am spus că nu iau în calcul această variantă. Cel care trebuie să îşi dea demisia este Emil Boc. Cel care a venit cu cele două minciuni ar trebui să îşi dea demisia. Eu ca să pot să demisionez, ar trebui să fi făcut ceva", a declarat Nica pentru Realitatea.

Dan Nica a spus că la întâlnirea din această seară de la Cotroceni Traian Băsescu era "uşor jenat" de situaţia în care s-a ajuns.
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Foc într-un apartament din municipiul Botoșani, vecinii au chemat urgent pompierii! (Foto)

Duminică, 19 Mai 2024
543

Mai multe bunuri din bucătăria unui apartament, situat la etajul III, au fost cuprinse de flăcări. Când s-a produs evenimentul de pe strada Vârnav, proprietarii nu erau acasă. Vecinii...

Valeriu Iftime: Cu atâtea exemple demne de urmat, sunt sigur că vom reuși să realizăm o dezvoltare reală și la Botoșani! (Video)

Duminică, 19 Mai 2024
60

Domnul Bolojan, timp de ani de zile, a oferit Oradiei și județului Bihor un model de administrație publică, eficiență și investiții durabile. În scurta mea vizită în județul Biho...

Sucevean condamnat pentru distrugere, încarcerat în Penitenciarul Botoșani!

Duminică, 19 Mai 2024
67

În cursul zilei de sâmbătă, 18.05.2024, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Dărmănești în timp ce patrulau pe raza satului Călinești, comuna Dărmănești din Suceava, &i...