Basescu, despre referendumul de demitere: Daca imi mobilizam electoratul, pierdeam

Basescu, despre referendumul de demitere: Daca imi mobilizam electoratul, pierdeam
Presedintele Traian Basescu a recunoscut faptul ca, daca nu ar fi apelat la strategia boicotarii referendumului pentru demiterea sa din 2012, ar fi pierdut.

"Stiam ca nu pot sa castig. Daca nu schimbam tactica, se valida referendumul, pierdeam cu 60 la 40. Sase milioane cel mult au fost (impotriva mea, n.red.), restul de voturi sunt furate (pana la 7,4 milioane, n.red.). Furtul la vot e furt de democratie. Daca am ajuns atat de jos ca politicieni sa facem din furt un joc electoral, nu mai avem nicio sansa. Mi-as dori ca justitia sa fie necrutatoare cu privire la furtul de voturi la referendum", a spus seful statului, la Realitatea Tv.

El a precizat, insa, ca niciun presedinte nu-si pastreaza cota in randul electoratului pe parcursul mandatului, mai ales ca nemultumirea populara venea si pe fondul masurilor de austeritate luate pentru a combate criza economica.

Basescu a dat, in acest sens, exemplul presedintelui Frantei, Francois Hollande, care a ajuns la o cota de incredere de 16% si care ar pierde cu siguranta daca Opozitia ar organiza un astfel de referendum.

Cat despre furtul de voturi, Basescu a fost intrebat si daca are incredere in alegerile care vor fi organizate de Gabriel Oprea, ca ministru de Interne.

"Oprea va fi un lacheu al lui Ponta, va executa ordinele, asa cum a facut si cand a fost in alte aliante. Daca Ponta ii va cere sa fure, va fura. Nu mai e insa simplu sa fure, nu mai e un sigur reprezentant al Opozitiei", a mai spus Basescu, admitand ca regreta faptul ca l-a avut aliat in trecut.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cu lumânări aprinse în mâini, la slujba Înmormântării lui Hristos. Bisericile din Botoșani au fost pline în Vinerea Mare! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
387

Cu lumânări în mâini, ”dar cu inima aprinsă de dragoste”, cu chip smerit și cu decența cuvenită, credincioșii au asistat la una dintre cele mai tulburătoare moment...

Incendiu violent pornit de la scânteia unui flex! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
528

Un incendiu violent s-a produs, vineri după-amiază, într-o gospodărie din localitatea Plopenii Mici.Proprietarul tăia, cu ajutorul unui flex, o bucată de tablă, iar scânteile au ...

Plouă de Paşte în jumătate de ţară, e cald în cealaltă jumătate. Prognoza meteo de la ANM

Vineri, 3 Mai 2024
640

"Este posibil ca în ziua de duminică, de Paşte, mai ales în jumătatea estică a țării, să avem o vreme frumoasă, exceptând partea de vest, acolo unde este posibil la nive...