Banii nu aduc fericire - Tragediile unor castigatori la loterie

Sa castigi la loterie o suma fabuloasa de bani este ceva nesperat, un miracol, un eveniment care asigura un trai de huzur atat castigatorului, cat si familiei sale. In ultimii ani, insa, mai multi mari norocosi au avut parte de evenimente nedorite, adesea tragice, dupa ce l-au prins pe Dumnezeu de picior.

Potrivit urbantitan.com si preluat de ziare.com,  iata cativa dintre cei mai ghinionisti castigatori la loterie.

1. Jack Whittaker

In 2002, Jack Whittaker, din Virginia de Vest, a castigat 315 milioane de dolari la o loterie organizata de Craciun, insa dupa aceea nu a mai reusit sa scape de ghinion.

La scurt timp dupa primirea premiului, el a fost arestat pentru conducerea autovehiculului personal in stare de ebrietate. Mai tarziu niste hoti i-au spart masina si i-au furat 545.000 de dolari, iar la un an dupa a fost arestat din nou, de data aceasta pentru ca a amenintat un manager de bar.

Asta n-a fost tot. A urmat pierderea nepoatei, dar si decesul fiicei. Amandoua au fost gasite moarte in casa lui, in urma unor supradoze.

2. Jeffrey Dampier

Jeffrey Dampier a castigat 20 de milioane de dolari la loteria din Illinois, in 1986, dupa care a inceput sa ofere cadouri tuturor cunoscutilor: case, masini, vacante exotice si orice isi mai doreau acestia.

Din pacate insa, cadourile primite nu au fost suficiente pentru cumnata lui si iubitul ei. Acestia l-au rapit pe Jeffrey, in 2005, si l-au impuscat in cap. In prezent cei doi sunt in inchisoare si vor ramane acolo pana la sfarsitul vietii.

3. Billie Bob Harrell Jr.

In iunie 1997, Billie Bob Harrell Jr. a primit 31 de milioane de dolari de la loteria din Texas. Dupa ce a dat acest noroc peste el, a inceput de asemenea sa imparta bani in dreapta si in stanga: rudelor, prietenilor, bisericii.

Insa, la 20 de luni dupa castig, a ramas lefter si s-a sinucis. Cu putin timp inainte sa faca acest lucru el i-a spus consilierului lui financiar ca acel bilet de loterie a fost cel mai rau lucru care i s-a intamplat.

4. Willie Hurt

In 1997, Willie Hurt a castigat 3,1 milioane de dolari la Loteria Michigan. Era insurat, avea copii, iar acea suma i-ar fi putut asigura un trai confortabil pana la sfarsitul vietii. Insa, in doar doi ani, el a ajuns sa fie acuzat de tentativa de omor, a divortat, a pierdut custodia copiilor si a cheltuit toata averea pe divort si cocaina.

5. Evelyn Adams

Evelyn Adams a fost de doua ori norocoasa, castigand la loterie si in 1985 si in 1986 - in total 5,4 milioane de dolari. In prezent, insa, locuieste intr-o rulota deoarece si-a cheltuit toti banii la jocuri si pe petreceri extravagante. Ea a afirmat ca ar fi mult mai priceputa in prezent in a gestiona banii daca ar mai castiga inca o data...

6. William "Bud" Post

Povestea de viata a acestuia este demna de un scenariu complex de la Hollywood. La varsta de opt ani a fost trimis la un orfelinat, la scurt timp dupa ce mama lui a murit. A dus o viata foarte trista pana in 1988, cand a castigat marele premiu al Loteriei Pennsylvania, in valoare de 16,2 milioane de dolari. La cateva luni distanta a ajuns insa falit. Cumparase masini, case, barci, chiar si un avion. La un moment dat a spus ca era mai fericit cand nu avea nimic.

7. Ralph si Mary Stebbins

Acest cuplu a castigat 208 milioane de dolari la loteria din Michigan, in 2005. Spre deosebire de multi din aceasta lista, Ralph si Mary Stebbins si-au gestionat banii cumpatat si nu au ajuns la faliment. Si-au platit datoriile, au cumparat o ferma si vaci si au inceput sa se bucure de o viata linistita. 20 de luni mai tarziu, insa, Ralph a fost acuzat de tentativa de omor asupra prietenului fiicei lui si a murit doua luni mai tarziu.

8. Suzanne Mullins

Suzanne a castigat marele premiu al Loteriei Virginia, in valoare de 4,2 milioane de dolari, in 1993. A decis sa imparta banii cu sotul si fiica, dar dupa cinci ani ajunsese sa aiba datorii destul de mari si sa fie nevoita sa faca un imprumut. 11 ani mai tarziu avea datorii de peste 150.000 de dolari, dand vina pentru acest fapt pe facturile medicale ale ginerelui ei.

9. Janite Lee

Janite, emigranta coreeana in SUA, a castigat 18 milioane de dolari la Loteria Missouri, in 1993. Si-a cheltuit insa banii pe programe educationale, organizatii politice, servicii publice. A avut onoarea de a cina cu Al Gore, Bill Clinton si presedintele coreean Kim Dae-Jung, dar in cativa ani a ajuns la faliment.

10. Alex si Rhoda Toth

Acestia au castigat 13 milioane de dolari la Loteria Florida, in 1990, dar circa 15 ani mai tarziu traiau in conditii foarte grele, fara electricitate. Au fost acuzati de evaziune fiscala, dar doar Rhoda a fost inchisa deoarece Alex a murit in timp ce astepta condamnarea.
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Liviu Ciobotariu, după ce a pierdut în fața clujenilor: ”Asta le-am reproșat la pauză!” (Galerie foto)

astăzi, 21:07

Botoșănenii au deschis scorul în minutul 4 prin Bodișteanu, însă cele două formații au intrat la egalitate la cabine, în urma reușitei lui Cristea. Miranyan, în minutul ...

Garda de Mediu: Amenzi usturătoare pentru botoșănenii care incendiază deșeurile! (foto)

astăzi, 20:15

Este vorba despre alte tipuri de deșeuri decât cele menajere, care nu au fost preluate de operatorul de salubrizare. Producătorii de deşeuri şi deţinătorii de deşeuri (persoane fizice ...

Lucrări de reabilitare a drumurilor locale, desfășurate cu succes într-o comună din Botoșani!

astăzi, 19:30

Procesul de modernizare și dezvoltare înaintează cu pași repezi în comuna Prăjeni. Proiectul de modernizare demarat în vara acestui an este de natură a asigura accesul facil și...