Banii de liceu, acordati si in functie de medii si absente!

Banii de liceu, acordati si in functie de medii si absente!
Din cauza numarului neasteptat de mare de dosare pentru programul national Bani de liceu, la Botosani, departajarea se va face si in functie de mediile scolare, dar si de absentele nemotivate inregistrate de elevi.

Conform declaratiilor inspectorului general al ISJ Botosani, sunt depuse 5482 de dosare, desi responsabilii din invatamant estimau initial depunerea a circa 4500 de cereri pentru Banii de liceu.

"Dintre cele 5482 de dosare, 3377 de dosare figureaza cu venituri zero, departajarea urmand sa fie facuta prin criterii suplimentare, care tin de media generala a anului precedent si de numarul de absente nemotivate. De asemenea, 307 dosare inregistreaza venituri pana in 10 lei", a precizat Ada Macovei.

Impreuna, aceste dosare amintite mai sus, insemnand un total de 3684, au cele mai mari sanse de a intra pe lista finala.

"Suntem in grafic cu acest program. Rugam reprezentantii scolilor sa vina sa ia listele si sa le valideze pentru a nu ne confrunta cu probleme pe viitor", atentioneaza sefa ISJ.

De asemenea, pana pe 23 octombrie, elevii si parintii acestora sunt sfatuiti sa permita accesul reprezentantilor primariilor in locuinte, pentru efectuarea anchetelor sociale, in caz contrar recurgandu-se la stergerea de pe liste.

Pe 28 octombrie se vor afisa listele cu beneficiarii, pentru ca pana pe 2 noiembrie sa se depuna contestatiile in scoli.

Patru zile mai tarziu, pe 6 noiembrie, se va afisa pe site-urile Ministerului Educatiei si ISJ Botosani lista finala.

Anul acesta a fost introdusa o rubrica cu venituri realizate in mod real de familiile cu parinti in strainatate.

Suma lunara care se va acorda prin acest program este de 180 lei lunar, pentru fiecare elev.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cosmin Andrei a anunțat că va continua construcția de locuințe și programele de reabilitare termică a blocurilor

astăzi, 13:02
7

Primarul Municipiului Botoșani, Cosmin Andrei, a anunțat că va continua și în mandatul următor programele de investiții pentru construcția de locuințe noi și pentru anveloparea termică...

Șapte ani de la plecarea scrimerului botoșănean care a participat la două ediții ale Jocurilor Olimpice!

astăzi, 12:52
31

Fost campion național, medaliat la Campionatul Mondial cu echipa României, Dan Găureanu a participat la două ediții ale Jocurilor Olimpice.În ultima parte a vieții a activat ca an...

Turiștii români vor putea să călătorească în Turcia doar cu buletinul!

astăzi, 12:50
28

Cetățenii români pot călători în Turcia doar cu buletinul, potrivit unui decret prezidențial semnat de Recep Tayyip Erdogan și publicat în Monitorul Oficial al Turciei.Marc...