Banicioiu, la Spitalul Mavromati: "Credeti ca banii de la CJ nu sunt de la bugetul de stat?"

Nicolae Banicioiu a facut referire, in cadrul vizitei pe care o efectueaza la Spitalul Mavromati, despre necesitatea mai bunei gestionari a fondurilor şi a "organizarii din interior".

Ministrul Sanatatii a spus ca este nevoie de o mai mare implicare a Consiliului Judetean in in functionarea unitatii medicale.

"Mai e nevoie de foarte multe de facut. O sa discutam si de situatia arieratelor si de gospodarirea mai buna a fondurilor si a organizarii de interior. Cred ca dincolo de orice ar trebui si o implicare mult mai concreta si mai ampla a Consiliului Judetean. Inteleg ca anul acesta sau anul trecut au avut 6 miliarde de lei vechi si nu cred ca sunt suficienti pentru necesarul acestui spital care este un spital mare. Dupa ce termin tot de vizitat o sa am o discutie si cu domnul manager si cu cei de la Casa, sa vedem care sunt solutiile si ce as putea eu recomanda", a spus ministrul Sanatatii.

Banicioiu a mentionat apoi ca banii Consiliului Judetean sunt aceiasi care inainte de descentralizare intrau in bugetele spitalelelor: "sunt tot de la bugetul de stat".

"Spitalul Judetean in primul rand are nevoie de o finantare mai buna, asta e clar, dar trebuie si o gestiune pe masura si o colaborare foarte buna cu Consiliul Judetean, altfel tot ce s-a dorit a se face prin descentralizare si parerea mea este ca a fost un proiect pe care inteleg ca l-a dorit toata lumea, altfel e pacat de ce s-a realizat pana acum. Credeti ca banii de la CJ nu sunt de la bugetul de stat? Vorbim de acelasi stat care se cheama Romania si de locuitorii si pacientii aceluiasi judet si noi si domnul director si CJ cred ca avem aceleasi interese", a completat Banicioiu.

Ministrul Sanatatii a mers sa viziteze si Sectia de Obstetrica si Ginecologie, unde l-a asteptat si patronul Victor Construct, cel care a executat lucrarile de reabilitare ale sectiei.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Elevii unui liceu dintr-o localitate din Botoșani au spus, de Ziua Internațională a Educației, STOP violenței! (foto)

Friday, 4 October 2024

Activitatea face parte din cadrul proiectului educațional interinstituțional „Copilărie în siguranță!ʺ, care se va derula pe parcursul anului școlar 2024-2025. Scopul activității ...

Amenzi usturătoare aplicate de către inspectorii ITM Botoșani angajatorilor găsiți în neregulă!

Friday, 4 October 2024

În urma controalelor, au fost constatate 86 deficienţe pentru care au fost dispuse măsuri de remediere, au fost aplicate 7 sancţiuni contravenționale, din care 2 avertismente și 5 amenzi, &...

Decizie a Parlamentului: PFA-urile, întreprinderile familiale și întreprinderile individuale își vor putea schimba regimul juridic!

Friday, 4 October 2024

Prin excepție de la prevederile art. 21, 27 și 33, persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale și întreprinderile familiale vor putea opta, după minimum un an de funcțio...