Bani pentru centura Dorohoiului, promişi de ministrul transporturilor

Municipiul Dorohoi ar putea avea o centură ocolitoare, care să scutească străzile din centrul oraşului de greutatea marilor transporturi, respectiv daunele pe care acestea le pot provoca.

Ministrul transporturilor, Iulian Matache, i-a dat asigurări sâmbătă primarului municipiului Dorohoi, Dorin Alexandrescu, în privinţa realizării acestei centuri.

Dorin Alexandrescu s-a declarat încântat de asigurările date de ministru.

"A făcut referire la centura Dorohoiului pentru că acest lucru ar feri infrastructura deja realizată de distrugeri şi ar fi un pol de dezvoltare economică în jurul acestor centuri. Centura Dorohoiului este o investiţie la care ţin foarte mult datorită faptului că, Dorohoiul neavând decât câteva drumuri în trecere pentru traficul greu, întreg traficul greu şi dinspre Suceava şi dinspre Botoşani trece prin centrul oraşului, pe nişte drumuri în ocolire. Şi acele drumuri, având în vedere că Dorohoiul are o anumită configuraţie, adică pante abrupte, sunt supuse unor uzuri mai rapide", a declarat primarul municipiului Dorohoi.

Potrivit oficialului, centura ar trebui să lege DN 29 A din dreptul zonei Horlăceni- Sauceniţa cu DN 29B, apoi pe drumul dinspre Botoşani spre zona limitrofă a Dorohoiului.

"Apoi coborând puţin către zona industrială şi de acolo să ajungă la ieşirea din Dorohoi prin zona Trestiana, pe o lungime de aproape 10 km, la un cost evaluat de 2,2- 2,5 milioane pe kilometru. Ar mai fi un pod important peste Jijia. Există studiul de fezabilitate, există documentele necesare, joi voi fi la preşedintele Consiliului Judeţean pentru a obţine autoriuzaţia de construcţie, indicatorii tehnico- economici vor fi avizaţi işi există toate premisele ca anul viitor să fie inclusă în programul de licitaţii. Dacă vor fi alocaţi bani suficienţi şi licitaţiile vor fi terminate, va începe procedura greoaie, a exproprierilor, acolo unde e nevoie", a susţinut Dorin Alexandrescu.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Alexandra Huțu, PSD: „Rezultatele premierului Ciolacu, recunoscute la nivel european prin funcțiile obținute de România în Comisia și Parlamentul UE”

astăzi, 19:03

„Domeniul pe care îl va administra este unul dintre cele mai importante la nivel european - Competențe și Educație, Locuri de muncă și drepturi sociale, demografie - cu un buget de 23...

Accident pe drumul dintre Hudum și Baisa: Patru persoane au ajuns la spital! (foto)

astăzi, 18:31

Patru persoane au ajuns la spital în urma unui accident rutier ce s-a produz în această după-amiază pe E 58, între localitățile Hudum și Baisa. La fața locului s-au deplasa...

Consiliul Județean Botoșani: Oferte depuse pentru 28 de microbuze ecologice școlare!

astăzi, 18:10

Pentru microbuzele hibride, ce vor fi achiziționate printr-o finanțare din Fondul de Mediu, a fost depusă o ofertă care se află în procedură de evaluare tehnică. În cazul microbuzel...