BANCA NATIONALA: "DE AICI ÎNCOLO TOATE MĂSURILE SUNT DRAMATICE"

Guvernul va creşte mai degrabă Taxa pe Valoarea Adăugată, pentru că o majorare a cotei unice nu ar rezolva "mare lucru", a declarat Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR, Mugur Isărescu. Potrivit acestuia, primele măsuri toate măsurile care urmează să fie luate vor fi mult mai nocive decât cele vizate iniţial de Executiv.

"Până la apariţia unor noi soluţii de reducere a cheltuielilor bugetare, situaţia financiară a României nu este deloc una fericită", a declarat Vasilescu într-un interviu acordat la un post de radio.

"De aici încolo nu putem să vorbim decât despre măsuri care să lovească întreaga populaţie a României, inclusiv pensionarii. Taxele pe salarii nu cred că rezolvă (problema) prea mult, pentru că o urcare a cotei unice de la 16% la 18% sau la 20% nu va rezolva mare lucru, va lovi însă în toată masa de salariaţi, dar în bugetari de două ori", a declarat consilierul guvernatorului băncii centrale, scrie Gandul.

"Salariaţii bugetari vor suferi, o dată, amputarea cu 25% a veniturilor lor şi a două oară, o creştere a cotei de impozitare. Cred că nu va fi prea mare marja de manevră şi mă tem că ochii vor cădea pe taxa pe valoare adăugată, care va însemna o reducere a puterii de cumpărare pentru întreaga populaţie a ţării şi o inflaţie care ne va da multe dureri de cap de aici încolo", susţine Vasilescu.

Potrivit lui Vasilescu, măsura care era cea mai puţin dramatică a ieşit din joc. "De aici încolo, toate măsurile sunt dramatice", a afirmat oficialul BNR.

"Nu aş vrea să fiu deloc greşit înţeles şi o să spun, cu inima deschisă, fără nici un fel de cinism şi cu tristeţe: măsura tăierii pensiilor cu 15% îi lovea pe pensionari şi lovea şi economia, pentru că puterea de cumpărare a unei mari părţi a populaţiei scădea. Nu are sens, însă, de acum, să ne ascundem după degete, orice măsură se va lua îi va lovi şi pe pensionari, dar îi va lovi şi pe ceilalţi locuitori", a declarat Vasilescu, citat de Gandul.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Lucian Trufin, PSD: „Voi continua dezvoltarea județului Botoșani prin experiența de 20 de ani în administrație publică, cu susținerea echipei PSD”

astăzi, 12:02
4

„Le mulțumesc botoșănenilor care au semnat pentru susținerea candidaturii mele la Președinția Consiliului Județean. În această campanie de strângere de semnături, am realiza...

Polițiștii de frontieră botoșăneni au confiscat marfă contrafăcută care trebuia să ajungă în Ucraina (Foto)

astăzi, 10:49
59

Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Racovăț au descoperit, în urma unui control efectuat asupra unui microbuz, peste 680 bunuri, toate purtând î...

Premiul I obținut de un artist botoșănean la Festivalul de la Sarajevo! ”Truda de mii de ore este răsplătită” (Foto)

astăzi, 10:02
130

În perioada 25-29 aprilie 2024 se desfășoară Festivalul Internațional de Chitară de la Sarajevo, organizat de Asociația Chitariștilor din Federația Bosniei și Herțegovinei.Printre ...