Axinte: "Am primit semnale din scoli ca nu ar exista acoperire pentru plata celei de-a patra transe din hotararile judecatoresti"

Axinte: "Am primit semnale din scoli ca nu ar exista acoperire pentru plata celei de-a patra transe din hotararile judecatoresti"
Presedintele Ligii Sindicatelor din Invatamant, Liviu Axinte, a primit semnale din mai multe unitati de invatamant din municipiul Botosani ca la ora actuala nu exista fonduri pentru plata celei de-a patra transe din hotararile judecatoresti.

In anul 2012, cei care au castigat anumite drepturi salariale in instanta trebuiau sa primeasca 5% din suma, insa in patru transe, pe fiecare trimestru, urmand ca restul banilor sa fie platiti esalonat pana in 2016.

"Am primit semnale din mai multe scoli ca nu ar exista acoperire la ora aceasta pentru plata celei de-a patra transe din hotararile judecatoresti, desi scolile respective ar fi solicitat Primariei sumele pentru plata acestor hotarari. Aceste sume nu trebuie sa depinda de Primarie, ele sunt alocate de Minister cu destinatie speciala. Pe linia Federatiei sindicale noi am primit un material de la firma SIVECO, care administreaza programul de salarizare, prin care ni se aducea la cunostinta ca la nivelul lunii octombrie din suma alocata Botosaniului, din 9 milioane de lei, pentru plata hotararilor judecatoresti, nu s-au cheltuit decat 4,5 milioane de lei. Ni se solicita sa aducem la cunostinta scolilor aceasta situatie, ceea ce am si facut, si sa facem demersuri pentru a se pune in plata aceste diferente, avand in vedere ca erau alocate sumele necesare", a spus Liviu Axinte.

Presedintele LSI a precizat ca se vor purta discutii si cu Inspectoratul Scolar pentru a se vedea ce solutii sunt, ca profesorii sa primeasca banii asa cum prevede legea.
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

La un pas de dezastru din cauza unei candele! Recomandările pompierilor botoșăneni (Foto)

astăzi, 21:14
98

Nu lăsați candelele aprinse lângă perdele, haine sau alte obiecte care pot lua foc uşor.Sâmbătă seara, într-o casă din localitatea Zăicești s-a produs un incendiu. Vecin...

Botoșăneanul care se dădea polițist număra ”mita” la vedere și îi garanta proxenetului: ”Procurorul îi șmecher! Clasare!”

astăzi, 18:00
241

Falsul polițist din Botoșani a pretins 23.000 de euro de la un proxenet ca să-i pună o vorbă bună la un așa-zis ”procuror” care ar fi instrumentat dosarul în care era acuzat d...

Campionat național cu 16 medalii obținute de sportivii din Botoșani!

astăzi, 16:43
164

În perioada 19-20 aprilie 2024, sportivii legitimați la secția de Taekwondo WT a Clubului Sportiv Botoșani, precum și cei ai Asociației Brilliant Taekwondo Sporting Club, au participat, &ic...