Avortul, doar cu aviz de la psiholog!

Avortul, doar cu aviz de la psiholog!
Femeile nu vor mai putea face o intrerupere de sarcina fara avizul unui consilier. Acesta trebuie sa le explice clar alternativele, dar si consecintele medicale, fizice si psihice ale avortului la cerere. Toate aceste prevederi se regasesc intr-un proiect de lege, scrie rtv.net.

Statisticile arata ca foarte multe femei regreta avortul facut si spun ca nu au fost suficient de bine informate inainte de a lua o decizie in acest sens.

In plus, in Romania rata avortului este foarte ridicata. Sunt 520 de intreruperi la 1.000 de nascuti vii. Mai mult, numarul total de avorturi se ridica la circa 115.000, cel mai mare numar raportat la numarul populatiei din Uniunea Europeana.

Initiativa prevede infiintarea unor cabinete de consiliere pentru criza de sarcina. Asta inseamna ca femeile care vor intra in cabinet vor analiza impreuna cu specialistii motivele pentru care vor sa faca un avort. De asemenea, li se va prezenta procedura avortului, folosindu-se inclusiv de imagini si video. Femeilor li se vor explica posibile riscuri, dar si consecintele unui avort.

"Un prim avort la varsta tanara duce la infertilitate si vom ajunge atunci peste ani la fertilizarea in vitro", a declarat Maria Dunca Moisin, medic primar.

O femeie va primi la final si un certificat care sa ateste faptul ca a primit consiliere de specialitate. Fara acest certificat nu se va mai putea prezenta la avort. Între momentul consilierei si avortul propriu-zis trebuie sa existe o perioada de gandire de minimum cinci zile.

Initiativa a fost depusa de mai multi deputati PDL si in prezent se afla in dezbaterea Senatului.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

astăzi, 17:05
80

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

astăzi, 15:34
109

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

astăzi, 14:47
172

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...