Avocatul Marian Jurgiu: "Sunt hărţuit de un procuror care are ceva personal cu mine"

Arestat luni, sub acuzaţia că nu a respectat anumite interdicţii care i-au fost impuse, Ionel Marian Jurgiu, de 40 de ani, decan al Baroului Bota din Botoşani, a fost eliberat cu ocazia recursului care s-a judecat miercuri la Tribunalul Suceava, relateaza Monitorul de Suceava in editia de astazi.

Din libertate, Jurgiu a mărturisit că tot ceea ce i se întâmplă are legătură cu procurorul care anchetează acest caz.

"În recurs s-a dovedit că totul este un abuz. Sunt hărţuit de un procuror care are ceva personal cu mine. Totul pleacă de la plângerile pe care le-am făcut împotriva acestui procuror. Altfel cum se poate explica faptul că doar eu şi domnul Bota avem interdicţii, iar pentru celelalte persoane cercetate în cauză au fost ridicate toate restricţiile", a spus Ionel Marian Jurgiu, conform sursei citate.

Reprezentanţii Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava spun că aceste afirmaţii nu au nici o bază reală, iar libertatea de a depune plângeri o are orice persoană anchetată. "Totul s-a făcut procedural în acest dosar", a fost concluzia reprezentanţilor Ministerului Public.
 
Pe parcursul anchetei, împotriva lui Ionel Marian Jurgiu s-a stabilit interdicţia de a părăsi ţara, dar şi interdicţia de a lua legătura sau a se întâlni cu ceilalţi avocaţi Bota învinuiţi în acelaşi dosar.

Marţea trecută, Ionel Marian Jurgiu a stat mai multe ore la aceeaşi masă a unui restaurant din centrul municipiului Suceava, situat la câteva zeci de metri de clădirea Parchetelor, cu trei dintre avocaţii în cauză, fiind văzut chiar de procurorul de caz, care venise în local să bea o cafea.

Procurorul a cerut imaginile surprinse de camerele video ale respectivului local, i-a chemat la audieri pe cei trei avocaţi cu care Jurgiu a fost văzut la masă, avocaţi față de care nu era luată nici o măsură preventivă, şi a cerut instanței de judecată înlocuirea măsurii preventive de a nu părăsi țara cu cea a arestării preventive, considerând că decanul Baroului de la Botoșani, varianta Bota, a încălcat cu rea-credinţă obligaţiile pe care le avea.

Citeste material complet pe monitorulsv.ro

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Risc de inundații pe râurile Prut și Jijia până pe 1 octombrie!

astăzi, 12:34

Hidrologii au actualizat prognoza și au anunțat că există, în continuare, risc de inundații pe râurile Jijia, Prut și afluenții acestora. De asemenea, a fost emis un cod cod port...

Lângă noi: Primul tramvai-cafenea din România a ieșit pe traseu!

astăzi, 11:38

Primul tramvai cafenea de la noi din țară a ieșit pe traseu la Iași. Turiștii, dar și ieşenii au îmbrățișat rapid ideea, mai ales că drumul este foarte atractiv, urcând dealul C...

Atenționare ISU Botoșani: Autorități pregătite pentru gestionarea situațiilor de urgență!

astăzi, 10:46

La nivelul județului Botoșani, toate instituțiile cu rol în managementul situațiilor de urgență generate de fenomenele meteorologice periculoase sunt în alertă, pregătite să inter...