Avocata Paula Iacob a murit!

Avocata Paula Iacob a murit!
Paula Iacob, unul dintre cei mai cunoscuti avocati din Romania, a murit marti seara, la varsta de 83 de ani. Paula Iacob si-a castigat celebritatea cand l-a aparat in tribunal pe Nicu Ceausescu, fiul dictatorului Nicolae Ceausescu.

Paula Iacob a suferit un accident vascular in urma cu o luna, fiind transportata de urgenta la Spitalul Floreasca din Capitala. Medicii de acolo au tinut-o sub supraveghere la terapie intensiva, dupa care a fost mutata la Spitalul Bagdasar, transmite RTV.

Paula Iacob a fost colaboratoare a Securitatii (fostul serviciu secret in timpul comunismului), sub numele de cod "Gabriela" si "Ioana", o decizie fiind data in octombrie 2011 de Curtea de Apel Bucuresti.  CNSAS afirma ca Paula Iacob a fost recrutata de Securitate, in calitate de informator initial, sub numele de "Gabriela" in 1952, semnand apoi un nou angajament sub numele de "Ioana" in 1970.

CNSAS a depus la dosar angajamentul acesteia, note scrise care ar fi fost semnate de Paula Iacob, cat si note ale agentilor de Securitate redactate pe baza declaratiilor acesteia. Informatiile furnizate de avocata vizau diaspora romana din Germania si jurnalisti din cadrul postului "Europa Libera", relatează Hotnews.ro.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Astăzi este (și) ziua salvatorilor din întreaga lume: La mulți ani, bravi pompieri!

astăzi, 08:54
1

Pe 4 mai se sărbătorește Ziua Internațională a Pompierilor. Ei sunt cei care aduc speranță atunci când totul pare pierdut Indiferent de limba pe care o vorbesc, de naționalitate sau de c...

Calendar Ortodox: Sfânta şi Marea Sâmbătă; Sf. Mc. Pelaghia; Sf. Monica, mama Fericitului Augustin

astăzi, 08:17
12

Pelaghia era o fecioară foarte frumoasă, înţeleaptă şi plină de frica lui Dumnezeu, şi însuşi fiul împăratului se logodise cu ea. Auzind sfânta de la creştini de M&ac...

Cu lumânări aprinse în mâini, la slujba Înmormântării lui Hristos. Bisericile din Botoșani au fost pline în Vinerea Mare! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
511

Cu lumânări în mâini, ”dar cu inima aprinsă de dragoste”, cu chip smerit și cu decența cuvenită, credincioșii au asistat la una dintre cele mai tulburătoare moment...