Aveti masina in service? Atentie la cum v-o repara mecanicii!

Aveti masina in service? Atentie la cum v-o repara mecanicii!
Ati avut un accident sau v-ati gasit masina lovita in parcare si acum o aveti in service? Atentie la cum va repara mecanicii automobilul pentru care aveti polita de asigurare.

Fie ca este vorba de o asigurare Casco, fie ca este una RCA, din cauza crizei, unele firme de asigurari recomanda mecanicilor sa foloseasca piese la mana a doua, pentru ca factura sa fie mai mica.

In plus, mecanicii din service spun, potrivit Pro Tv, ca de multe ori asiguratorii refuza sa plateasca pana si manopera.

Asa ca, nu rare sunt datile in care soferii loviti de ghinion sunt nevoiti sa faca zeci de drumuri intre service si compania de asigurari, chiar daca ani la rand si-au platit la timp prima de asigurare.

Reporterii Pro Tv au gasit un sofer intr-un astfel de caz care, pana la urma, si-a adus singur piesele din Bulgaria si a crezut ca manopera ii va fi acoperita de asigurator. Insa compania de asigurari care a emis polita RCA a incercat sa-i dea cat mai putini bani soferului ghinionist, chiar daca limita de despagubire pentru pagube materiale depaseste 100.000 de euro.

Sute de masini stau blocate in service-uri din aceeasi cauza. Piesele la mana a doua sunt mai ieftine, dar nu si mai sigure, explica mecanicii.

"Aceste practici nu sunt ilegale, insa de multe ori clientii habar n-au ca la reparatii pot fi folosite si piese la mana a doua", mai arata sursa citata.

O alta situatie intalnita este cea in care, tot pentru a face economii, firmele de asigurari si service-urile auto ii forteaza pe soferii romani sa isi repare masinile in Ungaria.

In special in vestul tarii, asiguratorii au facut contracte cu service-urile de peste granita, pentru simplu motiv ca la vecini piesele sunt cu 30% mai ieftine.

Datele statistice arata ca din 2005 pana in septembrie 2008 pretul masinilor noi crescuse cu mai putin de 3%, in timp ce intretinerea si reparatiile se scumpisera cu 25%.

In acest an, preturile la RCA (Asigurarea obligatorie de Raspundere Civila Auto) au crescut cu pana la 100%, in functie de compania de asigurari, dupa ce in 2008 acestea s-au majorat cu pana la 30% pentru persoane fizice.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un duhovnic din Botoșani va fi următorul sfânt al României (Video)

Miercuri, 1 Mai 2024
461

Părintele Paisie Olaru de la Sihăstria este unul dintre acei oameni ai bisericii care a schimbat destinul multora. Cei care au bătut drumul Sihăstriei au găsit întotdeauna la Părintele Pai...

In memoriam Prof. Ilarion Mandachi. ”Regret că nu i-am spus tot ce aș fi vrut să-i spun!”

Miercuri, 1 Mai 2024
149

În trecerea inexorabilă a timpului, anii par clipe ce licăresc fugar în existența omenească. Ne naștem sub aureola unei stele în care stă ascuns și sfârșitul ca o dator...

Care este starea lui Florin Piersic, după operația chirurgicală suferită!

Miercuri, 1 Mai 2024
422

Florin Piersic a ajuns la Terapie Intensivă, la Institutul Inimii din Cluj, pentru a fi supravegheat de medici, având în vedere vârsta înaintată şi faptul că are montat un ...