Avertizare ANM: Ninsori, vânt și polei până mâine dimineață

Avertizare ANM: Ninsori, vânt și polei până mâine dimineață

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare de vreme severă, valabilă pentru aproape întreaga țară, inclusiv pentru județul Botoșani, până miercuri, la ora 10:00. Specialiștii semnalează polei, ninsori moderate cantitativ, intensificări ale vântului.

Instituția a transmit o atenționare similară marți dimineață, actualizarea venind ca o prelungire a stării de fapt.

„În intervalul menționat, în sud-estul țării se vor semnala precipitații predominant sub formă de ploaie, iar pe alocuri vor fi depuneri de polei, cu o probabilitate mai ridicată în Bărăgan și în sud-estul Moldovei. În Carpații de Curbură, în Carpații Meridionali, în restul Munteniei și al Moldovei va ninge și se va depune strat nou de zăpadă, în medie de 5-10 cm. În cursul zilei de marți, vântul va avea intensificări în sudul Banatului, jumătatea de est a Munteniei, în Dobrogea și la munte, cu viteze mai mari pe litoral, unde rafalele vor depăși temporar 55-65 km/h. În noaptea de marți spre miercuri, pe crestele din vestul Carpaților Meridionali și în zona Munților Banatului rafalele vor depăși 80-90 km/h, zăpada fiind spulberată”, detaliază ANM.

Potrivit sursei citate, în următoarele zile, temporar se vor semnala precipitații în toate regiunile, dar mai ales în cele sudice, estice și centrale, precum și în zonele de munte, unde cantitățile de apă vor fi însemnate.

 

Spune-ne opinia ta