Avertisment NATO: "Rusia e pregatita sa utilizeze forta in Republica Moldova"

Avertisment NATO: "Rusia e pregatita sa utilizeze forta in Republica Moldova"
Rusia este pregatita sa utilizeze forta impotriva Ucrainei, Georgiei si Moldovei. Avertizarea vine din partea secretarului general al NATO, Jens Stoltenberg, care a acordat un interviu pentru publicatia Deutsche Welle. Intre timp, luptele din estul Ucrainei continua sa faca victime.

Stoltenberg a dat asigurari ca NATO isi va proteja partenerii si ca activitatea organizatiei are caracter defensiv. Potrivit acestuia, Moscova continua sa furnizeze armament si tehnica militara rebelilor din estul Ucrainei si utilizeaza forta pentru a destabiliza situatia din aceasta tara.

De asemenea, secretarul general al NATO a subliniat ca, tot mai des, Rusia mentioneaza ca armamentul nuclear este parte a strategiei sale de aparare. Intre timp, situatia din estul Ucrainei ramane tensionata. Potrivit Kievului, un militar ucrainean a murit, iar doi au fost raniti in urma atacurilor lansate de separatistii prorusi.

Potrivit purtatorului de cuvant al armatei ucrainene, Andrei Lisenko, in ultimele 24 de ore, insurgentii au atacat de 37 de ori pozitiile militarilor ucraineni.

Noaptea trecuta, militantii prorusi au deschis focul asupra localitatilor Stanita Luganskaia, Mariinka, Krasnogorovka, Maiorsk, Rassadki si Troitkoe.

De asemenea, a fost semnalata prezenta a doua drone care survolau regiunea.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Povestea lui Felix, un motan jucăuș și iubitor, și a pompierilor eroi care l-au salvat!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
134

Când nu mai sperau să îl găsească în viață, pașii i-au condus spre fântâna vecinilor. Un mieunat stins era de fapt un strigăt de ajutor... Și cum fântâ...

Matematica are viitor! Elevi excepționali premiați la Concursul „Dimitrie Pompeiu” de la Botoșani (Foto, Video)

Sâmbătă, 18 Mai 2024
502

Competiția, care se adresează elevilor din clasele III-XI, s-a desfășurat sâmbătă, la Școala Gimnazială Nr. 17 din Botoșani.Președintele concursului este, la fel ca în anii t...

Sunați la 112 dacă ați văzut-o pe Petronela-Anca Drăguț, are 17 ani și a dispărut de acasă!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
198

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei tinere, de 17 de ani, din satul Călugăreni Noi, comuna Ungureni, care a părăsit domiciliul la data de 18 mai a.c.,  i...