Avem cu ce ne “mândri”: Printre cele mai mici salarii din Europa dar plătim preţuri mai mari pe alimente

Avem cu ce ne “mândri”: Printre cele mai mici salarii din Europa dar plătim preţuri mai mari pe alimente

În România, preţul multor alimente de bază este mai mare decât în alte ţări. Carnea este mai scumpă decât la polonezi, iar la brânză sunt cel puţin zece ţări în care este mai ieftină, arată datele Eurostat.

Deși suntem, alături de bulgari și turci, la coada salariior în Europa, plătim mai mult pentru kilogramul de carne decât polonezii sau muntenegrenii.

La fel stau lucrurile în cazul laptelui, brânzei și ouălor: în România, prețurile le depășesc pe cele din Lituania, Cehia, Ungaria și încă alte câteva state. Până și la haine suntem mai scumpi decât ungurii sau locuitorii Macedoniei de Nord, arată datele Eurostat.

Până şi la haine plătim mai mult decât ungurii sau locuitorii Macedoniei de Nord, potrivit cifrelor Eurostat.

Dacă ne uităm la preţurile din hoteluri şi restaurante, un cost mediu al unei nopţi în Uniunea Europeană, de 100 de unităţi, în România beneficiarii plătesc 53,4. Cel mai ieftin este în Turcia, iar cel mai scump în Elveţia.

În ceea ce priveşte indicele preţurilor la transporturi, România se află pe locul al şaptelea, la cele mai mici preţuri, cel mai scump fiind în Norvegia, iar cel mai ieftin în Turcia, mai arată datele Eurostat.

 

Spune-ne opinia ta