Autoturisme carosate cu ţigări de contrabandă!

Autoturisme carosate cu ţigări de contrabandă!
În urma unei acţiuni desfăşurate pe linia prevenirii şi combaterii traficului ilicit cu ţigări, poliţiştii de frontieră botoşăneni au depistat doi cetăţeni, care au încercat să introducă în România, ascunse în diverse componente ale autoturismelor, 6.000 ţigarete de contrabandă, cu timbru de acciză R. Moldova.

În data de 17 martie a.c., un echipaj format din poliţişti de frontieră botoşăneni a oprit în trafic, pentru control, în localitatea Stânca, un autoturism marca VW, înmatriculat în România, în care se afla Ludmila C., persoană cu dublă cetăţenie română si R. Moldova.

La controlul bagajelor şi a autoturismului, au fost descoperite 2950 ţigarete, marca Winston, cu timbru R. Moldova, în valoare de 122 lei, pentru care femeia nu deţinea documente de provenienţă. Femeia a declarat că ţigările le-a achiziţionat din R. Moldova, motiv pentru care i s-a solicitat deplasarea în PTF Stânca pentru întocmirea actelor procedurale.

Ludmila C. a refuzat deplasarea în PTF Stânca, motiv pentru care a fost amendată cu 500 lei de către poliţiştii de frontieră, iar ţigaretele au fost ridicate în vederea confiscării şi predate autorităţii vamale, potrivit prevederilor legale.

În data de 18 martie a.c, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca, pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei, pe sensul de intrare în ţară, Sergiu M., cetăţean român, în vârstă de 20 de ani.

Pe timpul desfăşurării unei acţiuni specifice pe linia prevenirii şi combaterii traficului ilicit cu ţigări, în baza unei informaţii deţinute, poliţiştii de frontieră au solicitat inspectorilor vamali efectuarea unui control amănunţit.

În urma controlului efectuat, echipa comună, formată din poliţişti de frontieră, lucrători vamali, şi şeful PTF Costeşti – R. Moldova, a descoperit, ascunsă şi nedeclarată, în caroseria autoturismului, cantitatea de 3400 ţigarete marca Plugarul, cu timbru de acciză R. Moldova.

Conform reglementărilor legale în vigoare, lucrătorii vamali au ridicat ţigaretele în vederea confiscării, au sancţionat cetăţeanul Sergiu M. cu amendă contravenţională în valoare de 5000 lei şi au indisponibilizat autoturismul până la plata amenzii.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

LOC DE DAT CU… EPIGRAMA (299)

astăzi, 08:10
3

Georgică MANOLE: “CU, DE, LA, ÎN, PE, PRIN, SUB, CĂTRE,CONTRA... CĂRȚILOR EPIGRAMIȘTILOR” (Volumul I, Editura Stef, Iași, 2024)Îndelung așteptată, cartea lui Ge...

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sf. Ap. Iason şi Sosipatru; Sf. Mc. Maxim, Cvintilian şi Dadas din Ozovia

astăzi, 08:00
10

Intrarea triumfală a Mântuitorului în Ierusalim pregătea biruinţa Sa asupra morţii şi deschiderea drumului de mântuire către Ierusalimul ceresc, pentru toţi cei ce aveau să c...

La un pas de dezastru din cauza unei candele! Recomandările pompierilor botoșăneni (Foto)

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
483

Nu lăsați candelele aprinse lângă perdele, haine sau alte obiecte care pot lua foc uşor.Sâmbătă seara, într-o casă din localitatea Zăicești s-a produs un incendiu. Vecin...