Autostrada Moldovei, Iași – Târgul Mureș A8, se va realiza cu fonduri europene

Autostrada Moldovei, Iași – Târgul Mureș A8, se va realiza cu fonduri europene

Cătălin Urtoi, consilierul ministrului Transporturilor, a anunțat că Guvernul va iniția o hotărâre Guvern privind anularea Parteneriatului Public Privat pentru tronsonul Tg. Neamț - Iași / A8, urmând ca autostrada să se realizeze cu fonduri europene.

“În cadrul operativei din această seară care a avut loc la Ministerul Transporturilor, după ședința de Guvern s-a decis inițierea unui Proiect de Hotărâre de Guvern privind anularea Parteneriatului Public Privat pentru tronsonul Tg. Neamț - Iași / A8. Proiectul va fi prezentat în maxim două săptămâni în ședința de Guvern. De mâine voi lucra împreună cu Adrian Covasnianu la o Fișă de Argumente. Tot mâine voi începe discuțiile în cadrul CNAIR pentru pregătirea reorganizării în vederea preluării întregului proiect A8 de către MT/CNAIR. Acum câteva minute s-a terminat operativa și pot spune că sunt mulțumit de pașii care se fac pentru deblocarea acestui proiect”, a explicat aseară Cătălin Urtoi.

Teoretic, în luna iulie va fi finalizat studiul de fezabilitate pentru tronsoanele Târgu Mureş-Ditrău şi Ditrău-Târgu Neamţ ale autostrăzii A8.

Dacă în următoarele două luni, în cazul tronsonului Târgu Neamţ-Iaşi-Ungheni, se va renunţa la varianta parteneriatului public-privat, acest segment va trece de la Comisia de Prognoză la Ministerul Transporturilor.

"În paralel putem depune cererea de finanţare pentru obţinerea banilor europeni, astfel ca din 2022 să înceapă execuţia. Putem spune că în prezent este un proiect blocat, pentru că sunt multe iţe care trebuie descâlcite. Puteam să avem întreaga documentaţie gata încă din 2018 dacă fosta guvernare ar fi avut voinţa necesară“, a afirmat Cătăin Urtoi.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sancțiuni de 9.000 de lei pentru apelare nejustificată sau abuzivă la 112!

astăzi, 13:29
16

În ultimele 24 de ore, polițiștii botoșăneni au organizat 3 acțiuni punctuale, în cadrul planului BLOCADA, acționând în sistem integrat, împreună cu jandarmii și ...

Strigătul disperat al unui botoșănean care vrea să își salveze copilul. ”Atunci am descoperit inflamația de pe cerebel…”

astăzi, 12:46
196

”Pe 1 ianuarie fiind la Botoșani în vizită la părinții mei, ne-am internat la spital acolo, unde a stat o săptămână făcându-i-se diferite investigații cu rezultatele a...

Șoferii ar putea fi amendați pe baza filmărilor făcute de alți șoferi. Există o singură condiție!

astăzi, 11:50
119

Un proiect de ordonanță prevede că imaginile surprinse astfel pot fi trimise polițiștilor, iar în baza lor, s-ar putea da amenzi. Asta ar putea contribui la reducerea numarului de accidente...