Autospecială donată de pompierii englezi pentru SVSU Lunca

Autospecială donată de pompierii englezi pentru SVSU Lunca
Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Lunca beneficiază, începând de ieri, de o autospecială donată de doi pompieri din Marea Britanie, Carl Hunt şi Richard Scott.

Cei doi activează în cadrul Fire and Rescue Service din regiunea Humberside şi sunt la a patra vizită în judeţul Botoşani.

În timpul celorlalte vizite, au adus echipamente de protecţie pe care le-au donat serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă din judeţ.

La predarea – primirea maşinii de intervenţie au participat delegaţia engleză, prefectul judeţului Botoşani, Adrian Constantinescu, inspectorul şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Nicolae Iorga" al Judeţului Botoşani, colonel Radu Anton, adjunctul inspectorului şef al ISU Botoşani, colonel Mihai Flămînzanu – Mateiuc, primarul comunei Lunca, Marcel Marcu şi membrii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă din comună.

Autospeciala de lucru cu apă şi spumă de capacitate medie, fabricată în anul 1991, are în dotare un bazin de apă de 1.800 litri (instalaţia de apă cu posibilităţi de lucru la înaltă şi joasă presiune), 100 litri spumogen lichid, instalaţie de iluminat, echipament pentru lucru la înălţime, echipamente de descarcerare, aparate de respirat cu aer comprimat, accesorii specifice de lucru cu apă şi spumă şi mijloace de protecţie individuală (cizme, căşti, costume etc).



Donaţia este binevenită pentru comunitatea din Lunca, unde trăiesc aproape 5.000 de persoane, având în vedere faptul că SVSU nu avea în dotare o autospecială de stingere a incendiilor, folosind în acest scop o instalaţie improvizată.

“Pentru a asigura intervenţia în cazul producerii unor incendii, am improvizat o autospecială dintr-o maşină de tranport gunoi, în care am instalat două recipiente de câte 1000 de litri si o motopompă. Odată cu această donaţie a crescut şi gradul de siguranţă al cetăţenilor", a declarat Marcel Marcu, primarul comunei Lunca.

La rândul său, Carl Hunt s-a arătat mulţumit de faptul că a putut ajuta comunitatea din Lunca şi şi-a declarat intenţia de a mai sprijinii SVSU şi cu alte echipemente şi accesorii de intervenţie.

“Vin în România de zece ani şi în Botoşani de trei ani. Prietena mea, Ruth Baker, stabilită în Dorohoi de mai mulţi ani, m-a întrebat dacă putem ajuta cu o autospecială, întrucât în zonă au fost numeroase incendii. Această maşină a fost donată în Anglia anul trecut. Timp de şapte luni, eu şi Richard am mers prin ţara noastră şi am adunat echipamentele. Sunt foarte încântat să o donez acestei comunităţi şi sper să vă folosească şi dumneavoastră cum ne-a folosit şi nouă", a precizat Carl Hunt.



Astăzi, membrii SVSU Lunca sunt instruiţi de către pompierii englezi cum să folosească autospeciala şi echipamentele.

Aceasta este a 12-a autospecială din dotarea celor 78 de servicii voluntare pentru situaţii de urgenţă din judeţul Botoşani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cu lumânări aprinse în mâini, la slujba Înmormântării lui Hristos. Bisericile din Botoșani au fost pline în Vinerea Mare! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
341

Cu lumânări în mâini, ”dar cu inima aprinsă de dragoste”, cu chip smerit și cu decența cuvenită, credincioșii au asistat la una dintre cele mai tulburătoare moment...

Incendiu violent pornit de la scânteia unui flex! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
491

Un incendiu violent s-a produs, vineri după-amiază, într-o gospodărie din localitatea Plopenii Mici.Proprietarul tăia, cu ajutorul unui flex, o bucată de tablă, iar scânteile au ...

Plouă de Paşte în jumătate de ţară, e cald în cealaltă jumătate. Prognoza meteo de la ANM

Vineri, 3 Mai 2024
609

"Este posibil ca în ziua de duminică, de Paşte, mai ales în jumătatea estică a țării, să avem o vreme frumoasă, exceptând partea de vest, acolo unde este posibil la nive...