Andrei Dolineaschi: „Până la sfârşitul mandatului său, Băsescu va fi urmărit de coşmarul celor 7,4 milioane de voturi”

Andrei Dolineaschi: „Până la sfârşitul mandatului său, Băsescu va fi urmărit de coşmarul celor 7,4 milioane de voturi”

 Andrei Dolineaschi  

Deputatul PSD Andrei Dolineaschi a declarat că USL va respecta decizia Curţii Constituţionale chiar dacă o consideră injustă şi ilegală.

Avem datoria de a respecta instituţiile statului, chiar şi atunci când acestea iau decizii ilegale, injuste şi profund nedrepte. Altfel, am desfiinţa complet ordinea democratică din România, ceea ce ar fi exact pe placul lui Traian Băsescu. Vom respecta deci decizia Curţii Constituţionale, chiar dacă aceasta a validat cea mai mare fraudă electorală din istoria recentă a României. Sunt cel puţin 2 milioane de persoane incluse ilegal în cvorumul pentru referendum. Până şi legea invocată de Băsescu prevede că aceste persoane nu trebuiau luate în calcul la validarea referendumului, a declarat Andrei Dolineaschi.

Parlamentarul PSD a mai spus că Traian Băsescu va rămâne în istorie cu numele de Preşedintele ilegitim şi că acesta nu va scăpa niciodată de coşmarul celor 7,4 milioane de voturi.

Din 29 iulie 2012 Traian Băsescu nu mai poate pretinde că îi reprezintă pe români. Se va întoarce la Cotroceni, dar în istorie i se va spune Preşedintele ilegitim. Va fi foarte jenant pentru dânsul să se mai prezinte în postura de apărător al interesului naţional sau de reprezentant al poporului. Până la sfârşitul mandatului său, Băsescu va fi urmărit de coşmarul celor 7,4 milioane de voturi, a mai spus deputatul social-democrat.

Întrebat dacă USL va răspunde apelului la coabitare făcut de unii lideri PDL, Dolineaschi a spus că acest lucru este exclus pentru că orice târguială cu un preşedinte ilegitim contravine voinţei alegătorilor.

Ideea de coabitare e funcţională atunci când poporul alege un preşedinte de o culoare politică şi o majoritate de altă culoare politică. Dar în ambele cazuri vorbim de o alegere a poporului, ceea ce nu se aplică în situaţia noastră. Deci coabitarea cu un preşedinte ilegitim e lipsită de sens, pentru că orice târguială cu acesta ar fi un act de negare a voinţei celor 87% dintre votanţi care l-au demis pe Traian Băsescu. Nu USL trebuie să coabiteze cu cineva. Domnul Băsescu are o problemă de coabitare cu propriul său popor şi e ruşinos pentru dânsul să se reînscăuneze la Cotroceni peste voinţa a 7,4 milioane de români, a mai spus Dolineaschi.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Plouă de Paşte în jumătate de ţară, e cald în cealaltă jumătate. Prognoza meteo de la ANM

astăzi, 19:12
206

"Este posibil ca în ziua de duminică, de Paşte, mai ales în jumătatea estică a țării, să avem o vreme frumoasă, exceptând partea de vest, acolo unde este posibil la nive...

O tânără rănită după ce a căzut de pe bicicletă, ajutată de pompierii militari să ajungă la ambulanță! (Foto)

astăzi, 18:12
99

La caz s-a deplasat, inițial, un echipaj aparținând Serviciului Județean de Ambulanță Botoșani. Cadrele medicale au constatat faptul că nu o pot transporta la ambulanță și au solicitat...

Un transformator suprasolicitat a provocat un incendiu la Flămânzi; clădirile din jur, la un pas de dezastru! (Foto, video)

astăzi, 18:03
109

La caz s-au deplasat pompierii de la Punctul de Lucru Flămânzi, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, dar și reprezentanți ai furnizorului de energie electrică. Aceștia au cons...