Autoritățile: Sursa infectării comunitare cu Covid-19 din Havârna o reprezintă slujba de Bobotează

Autoritățile: Sursa infectării comunitare cu Covid-19 din Havârna o reprezintă slujba de Bobotează

Sursa infectării comunitare cu virusul COVID-19 din localitatea Havârna din judeţul Botoşani, unde incidenţa a ajuns, vineri, la 7,66 cazuri la 1.000 de locuitori, a reprezentat-o slujba religioasă de Bobotează, a declarat, în şedinţa Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă, prefectul Dan Nechifor.

„Din analiza situaţiei epidemiologice a celor care s-au infectat în comună, s-ar părea că sursa de infectare este prilejuită de un eveniment religios, în speţă Boboteaza", a afirmat Nechifor.

Acesta a precizat că poliţiştii şi jandarmii vor intensifica acţiunile de control în zona respectivă, în special pe parcursul serii, astfel încât virusul să nu fie răspândit şi în celelalte sate ale comunei Havârna.

Autorităţile judeţene au cerut avizul Institutului Naţional de Sănătate Publică pentru carantinarea localităţii, însă adoptarea acestei măsuri a fost amânată.

Primarul comunei Havârna, Rodica Baltă, a anunţat, în aceeaşi şedinţă a CJSU, că a dispus închiderea, începând de vineri, a pieţei din localitate.

Comuna Havârna are o populaţie de 4.308 locuitori, iar în ultima săptămână au apărut 33 de cazuri de infectare cu COVID-19.

La nivelul judeţului Botoşani, indicele de infectare cu noul coronavirus era joi de 1,47 cazuri la 1.000 de locuitori.

 

Spune-ne opinia ta