Autoritatile judetene au primit asigurari ca Vama Radauti Prut va deveni, din provizorie, definitiva!

Autoritatile judetene au primit asigurari ca Vama Radauti Prut va deveni, din provizorie, definitiva!
Lucrarile pentru deschiderea Vamii Radauti Prut se vor finaliza pe 12 februarie, potrivit celor spuse joi de presedintele Consiliului Judetean Botosani, iar deschiderea oficiala a Vamii va avea loc, cel mai probabil, pe 15 februarie 2010.

Vizavi de aceasta deschidere provizorie a Vamii Radauti Prut, Mihai Tabuleac, presedintele CJ, si-a exprimat regretul ca nu se da importanta cuvenita acestui eveniment, in care un punct de frontiera intre Romania si Republica Moldova se deschide in regim de urgenta, in conditiile in care presedintele CJ a precizat ca foarte multe puncte de trecere a frontierei intre Romania si Ucraina se inchid.

"Vreau sa-mi manifest regretul ca, din dezbaterile publice de pana acum, aluneca spre minimalizare faptul ca se deschide in regim de urgenta traficul la punctul situat intre Lipcani si Radauti  Prut. Sesizam ca intr-un moment in care foarte multe puncte de trecere a frontirei intre Romania si Ucraina se inchid, iata ca acest punct de frontiera care vizeaza judetul nostru se deschide in regim de urgenta. E acolo o zona a judetului nostru care e mult ramasa in urma, unde nu prea s-au facut investitii, nu prea s-au construit obiective economice. Este pentru prima data cand se dechide in zona aceea un obiectiv economic de interes major, in mod cert asta va determina o ridicare a standardelor de viata a locuitorilor de acolo", a declarat Mihai Tabuleac, presedintele CJ.

La intalnirea de la Brasov, de saptamana trecuta, a democrat-liberalilor, prim-ministrul Romaniei, Emil Boc, l-a asigurat pe presedintele CJ Botosani ca Vama Radauti-Prut va ajunge, dintr-un punct de frontiera provizoriu, intr-un punct de trecere definitiv, judetul Botosani fiind spijinit in acest sens, indiferent de sursa de finantare.

"Azi am purtat o discutie la Ministerul Administratiei si Internelor, acolo a ajuns un dosar cu investitia definitiva a Vamii de la Radauti Prut. Acest dosar i l-am inmanat personal domnului prim-ministru, la Brasov, ocazie cu care am purtat discutii in acest sens, si domnul Emil Boc m-a asigurat ca vom fi sprijiniti pentru ca investitia de acolo sa depaseasca stadiul de provizorat si sa se materializeze intr-un obiectiv modern conform standardelor Uniunii Europene", a precizat Mihai Tabuleac.

 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

La un pas de dezastru din cauza unei candele! Recomandările pompierilor botoșăneni (Foto)

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
396

Nu lăsați candelele aprinse lângă perdele, haine sau alte obiecte care pot lua foc uşor.Sâmbătă seara, într-o casă din localitatea Zăicești s-a produs un incendiu. Vecin...

Botoșăneanul care se dădea polițist număra ”mita” la vedere și îi garanta proxenetului: ”Procurorul îi șmecher! Clasare!”

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
419

Falsul polițist din Botoșani a pretins 23.000 de euro de la un proxenet ca să-i pună o vorbă bună la un așa-zis ”procuror” care ar fi instrumentat dosarul în care era acuzat d...

Campionat național cu 16 medalii obținute de sportivii din Botoșani!

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
246

În perioada 19-20 aprilie 2024, sportivii legitimați la secția de Taekwondo WT a Clubului Sportiv Botoșani, precum și cei ai Asociației Brilliant Taekwondo Sporting Club, au participat, &ic...