Autofreze moderne, în dotarea Secţiei Drumuri Naţionale Botoşani FOTO

Autofreze moderne, în dotarea Secţiei Drumuri Naţionale Botoşani FOTO
Secţia Drumuri Naţionale Botoşani va primi trei autofreze moderne, ce au fost achiziţionate de Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România, cu fonduri europene.

Noile utilaje cu care se va interveni pe sectoarele de drum naţional de pe raza judeţului Botoşani, pe perioada iernii, sunt de capacitate medie, capacitatea de deszăpezire fiind de 3.500 de tone pe oră şi vor fi echipate cu sistem de monitorizare prin GPS şi software specializat, astfel că vor fi eliminate suspiciunile privind furturile de carburant.

În prezent, Secţia Drumuri Naţionale Botoşani are în dotare utilaje vechi de mai bine de 40 de ani, cel mai vechi fiind din anul 1967.

Faţă de utilajele cu care lucrează în prezent cei de la Drumurile Naţionale, care au un consum de până la 80 de litri pe oră, noile autofreze au un consum de 20-25 de litri pe oră, viteza de deplasare la locul intervenţiei este de 60 km/h, faţă de 30 km/h şi au şi fiabilitate în exploatare, costul unui astfel de utilaj ridicându-se la 2,2 milioane de lei, fără TVA.

Noile utilaje vor ajunge la Botoşani până la finalul lunii aprilie.

La nivelul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Iaşi, de care aparţine şi Secţia Drumuri Naţionale Botoşani, va fi achiziţionată şi o şenilată, în luna iunie a acestui an, care în caz de nevoie va fi trimisă şi la Botoşani pentru a interveni, pe timpul iernii.

În dotarea DRDP Iaşi vor ajunge în total 20 de autofreze noi, care vor fi repartizate în toate judeţele din Regiunea de Nord-Est.















 

 

Spune-ne opinia ta