Autobuz din Turcia, testat de şefii Primăriei, pentru un transport modern în Botoşani. Vezi cum arată-FOTO

    Modernizarea transportului local reprezintă una dintre priorităţile actualului Executiv al Primăriei Botoşani, după cum susţine primarul Ovidiu Portariuc, fiind deja începute discuţii în acest sens cu diverşi producători de mijloace de transport destinate acestui tip de transport.

 În cursul zilei de vineri, primarul Ovidiu Portariuc şi viceprimarul Cosmin Andrei au avut ocazia să testeze un autobuz care a fost prezentat de reprezentantul unei companii care produce mijloace de transport în comun.

Autobuzul are 22 de locuri, iar un element important este rampa pentru accesul persoanelor cu handicap, care lipseşte la mijloacele de transport în comun care sunt la ora actuală în municipiul Botoşani. Un astfel de autobuz costă între 45.000 şi 55.000 de euro.

“Modernizarea transportului local este prioritatea numărul 1 în noul program financiar 2014-2020. Deja am început studiul de trafic, de mobilitate urbană pentru a reuşi în toamnă să avem studiul de fezabilitate pentru depunerea acestor proiecte pentru modernizarea transportului public local, fie că vorbim de tramvai, sau de transport rutier. Am început deja discuţii cu producători. Vineri a fost prezent cel mai mare producător turc de microbuze, autobuze, mijloace de transport moderne, inclusiv electrice. Am avut discuţii şi cu producători din China şi în perioada următoare vom avea în probe şi un asemenea microbuz", a spus primarul Ovidiu Portariuc.

 


 
Edilul a spus că se analizează posibilitate ca cele două modalităţi de transport, cu tramvaiul şi microbuzul, să fie integrate pe viitor.

“Încercăm să contactăm şi producători de tramvaie să vedem care sunt costurile, fiabilitatea, costurile de întreţinere ca într-un an un an şi jumătate să avem conturată o imagine clară a ceea ce va însemna viitorul transportului public în Botoşani. Aşa cum arată acum e clar că nu mai poate continua. Trebuie să devenim şi noi un oraş european", a completat primarul.

 

 



 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu“ Botoșani organizează concurs de creație literară! (foto)

astăzi, 20:08

Lucrările pot fi trimise pe adresa de e-mail: lecturabjme@gmail.com sau pot fi depuse la Sala de Lectură a Bibiotecii, sediul central din Calea Națională, nr. 64. Termenul limită de predare es...

Elevii unei școli din Botoșani învață despre leadership și educație financiară la Târgul anotimpurilor! (foto)

astăzi, 19:40

"It takes a village to raise a child" spune un proverb și asta au reușit educatorii, învățătorii și profesorii Școlii Gimnaziale „Sfânta Maria” din Botoșani: ...

Eveniment de excepție marca BIZZ CLUB Botoșani (foto)

astăzi, 19:17

Pe 25 septembrie 2024, Hotelul Rapsodia din Botoșani a fost gazda workshop-ului „Vânzări cu IMPACT: Convinge Creierul Instinctual să spună DA”, susținut de Răzvan Curcubătă, ...