Au pândit până când victima, speriată, a încercat să se refugieze la rude!

Nu au reuşit să fure pentru că nu li s-a deschis uşa, însă şi-au atacat victima pe când aceasta, speriată, a încercat să se refugieze la o rudă. Bătrâna a fost trântită la pământ şi tâlhărită de 300 lei, singurii bani pe care femeia îi mai avea. Unul dintre atacatori este în urmărire, el fiind dispărut de la domiciliu.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, la ora 03.25, poliţiştii botoşăneni au fost sesizaţi de către Z. Sorin, din satul Sauceniţa, comuna Văculeşti, judeţul Botoşani, cu privire la faptul că mătuşa sa, D. Stratica, de 63 de ani, din aceeaşi localitate, a fost victima unei infracţiuni de "tâlhărie", comisă de către două persoane necunoscute.

În urma verificărilor efectuate de către poliţişti s-a stabilit că în noaptea de 11/12.09.2010, la locuinţa lui D. Stratica, din localitatea Sauceniţa, care locuieşte singură, s-au deplasat două persoane necunoscute, care au pătruns în interiorul curţii, au bătut la uşă trezind-o pe partea vătămată şi i-au solicitat acesteia să le dea o sumă de bani. Victima nu a deschis uşa de acces în imobil, iar autorii nu au reuşit să pătrundă în interior.

După aproximativ 15 minute, femeia, considerând că persoanele respective au plecat, a luat asupra sa o poşetă în care avea suma de aproximativ 300 lei şi a părăsit locuinţa în ideea de a pleca la o rudă pentru a fi în siguranţă.

În acest moment victima a fost acostată în zona drumului din faţa casei la o distanţă de aproximativ 100 metri de aceasta, lovită şi pusă la pământ de către cei doi autori, care în acest mod au reuşit să o deposedeze de geanta în care avea banii, cele două persoane fugind ulterior de la locul săvârşirii infracţiunii.

În urma cercetărilor efectuate, autorii au fost identificaţi ca fiind I. Ioan, de 20 ani, şi Ş. Marius-Viorel, de 22 ani, ambii din comuna Şendriceni, judeţul Botoşani.

Faţă de învinuitul I. Ioan a fost luată măsura reţinerii preventive pentru o perioadă de 24 ore, urmând a fi prezentat la data de 13.09.2010 Parchetului de pe lângă Judecătoria Dorohoi cu propunere de arestare preventivă. Învinuitul Ş. Marius Viorel s-a sustras urmării penale, plecând de la domiciliu în loc necunoscut, urmând a fi organizate activităţi specifice pentru identificarea şi prinderea sa.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Incendiu violent pornit de la scânteia unui flex! (Foto, Video)

astăzi, 21:23
201

Un incendiu violent s-a produs, vineri după-amiază, într-o gospodărie din localitatea Plopenii Mici.Proprietarul tăia, cu ajutorul unui flex, o bucată de tablă, iar scânteile au ...

Plouă de Paşte în jumătate de ţară, e cald în cealaltă jumătate. Prognoza meteo de la ANM

astăzi, 19:12
369

"Este posibil ca în ziua de duminică, de Paşte, mai ales în jumătatea estică a țării, să avem o vreme frumoasă, exceptând partea de vest, acolo unde este posibil la nive...

O tânără rănită după ce a căzut de pe bicicletă, ajutată de pompierii militari să ajungă la ambulanță! (Foto)

astăzi, 18:12
150

La caz s-a deplasat, inițial, un echipaj aparținând Serviciului Județean de Ambulanță Botoșani. Cadrele medicale au constatat faptul că nu o pot transporta la ambulanță și au solicitat...