Au lasat mai multe portofele pe jos, in orase din intreaga lume! Vezi ce a iesit

Au lasat mai multe portofele pe jos, in orase din intreaga lume! Vezi ce a iesit
Un test realizat de Reader`s Digest, care a lasat nesupravegheate portofele in 16 orase din lume si a asteptat apoi sa vada cate dintre ele sunt predate autoritatilor, a aratat care sunt cele mai oneste locuri de pe Planeta.

Printre orase au fost si metropolele New York, Londra sau Mumbai. In fiecare oras au fost "pierdute" 12 portofele cu cate 40 de euro inauntru, dar si cu datele de contact ale proprietarului, cat si cu fotografii de familie ale acestuia.

Din cele 192 de portofele, doar jumatate au fost returnate, insa rezultatele au variat foarte mult de la un oras la altul. In Helsinki, capitala Finlandei, 11 din cele 12 portofele au fost returnate. La capatul opus, in Lisabona (Portugalia), un singur portofel a ajuns la autoritati, iar acesta a fost predat de catre un cuplu de turisti olandezi.

In Bucuresti au fost returnate doar patru portofele, la fel ca la Rio de Janeiro si Zurich, fiind la egalitate cu acestea in top, pe locul 11. In Capitala Romaniei traiesc oameni mai cinstiti decat in Praga (3 portofele returnate), Madrid (2) si Lisabona. Pe de alta parte, Budapesta ocupa locul 3 in ierarhie, cu opt portofele recuperate.

Studiul arata ca nu este foarte important nivelul de trai al orasului cand vine vorba de onestitate.

De exemplu, in Mumbai - cel mai sarac oras din cadrul experimentului - au fost inapoiate 9 portofele (fiind al doilea oras in topul onestitatii) - in timp ce in Zurich, unde nivelul de trai este mult mai ridicat, doar patru portofele s-au intors la stapanii de drept.

TOPUL CELOR MAI ONESTE ORASE

1.   Helsinki, Finlanda - 11 din 12 portofele
2.   Mumbai, India - 9 din 12
3.   Budapesta, Ungaria - 8 din 12
3.   New York City, SUA - 8 din 12
5.   Moscova, Rusia - 7 din 12
5.   Amsterdam, Olanda - 7 din 12
7.   Berlin, Germania - 6 din 12
7.   Ljubljana, Slovenia - 6 din 12
9.   Londra, Marea Britanie - 5 din 12
9.   Varsovia, Polonia - 5 din 12
11. Bucuresti, Romania - 4 din 12
11. Rio de Janeiro, Brazila - 4 din 12
11. Zurich, Elvetia - 4 din 12
14.   Praga, Cehia - 3 din 12
15.   Madrid, Spania - 2 din 12
16.   Lisabona, Portugalia - 1 din 12
sursa: evz.ro

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bogdan Andone răsuflă ușurat după FC Botoșani – CS Mioveni 1-0: „Băieții merită felicitări pentru că au luptat, au crezut!”

Vineri, 17 Mai 2024
292

Bogdan Andone a avut un discurs exuberant după ce FC Botoșani a învins-o pe CS Mioveni, 1-0, în turul barajului pentru menținerea/promovarea în Superliga.Unicul gol al partide...

FC Botoșani - CS Mioveni 1-0! Victorie uriașă pe Municipal. Sperăm la salvare! (foto, video)

Vineri, 17 Mai 2024
336

FC Botoșani a obținut o victorie mare, în disputa cu CS Mioveni. Elevii lui Bogdan Andone au câștigat cu 1-0 manșa tur a barajului de menținere în Liga 1, după un meci în...

50 de tone de deșeuri arse într-un incendiu într-o localitate din Botoșani, pădure la un pas să fie cuprinsă de flăcări!

Vineri, 17 Mai 2024
276

Aproximativ 50 de tone de deșeuri plastice, menajere și vegetale au ars, în această după-amiază, în localitatea Baranca din comuna Hudești. Puțin a lipsit ca flăcările să nu cupr...