Au început audierile la DNA, în dosarul de la Consiliul Județean! FOTO
NEWS ALERT

Au început audierile la DNA, în dosarul de la Consiliul Județean! FOTO

 Neculai Gheorghinca  

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție, Serviciul Teritorial Suceava, au început, luni dimineață, audierile în dosarul de la Consiliul Județean.

Primul care a ajuns la audieri a fost Neculai Gheorghincă, fostul director adjunct al Nova Apaserv. Când a ajuns la sediul DNA, Gheorghincă a spus că a fost chemat de procurori, dar nu a oferit mai multe detalii.

Potrivit unor surse, Neculai Gheorghincă ar fi fost cel care a negociat condițiile contractului pentru închirierea sediului de la Tratoria, în care își desfășoară în prezent activitatea societatea Nova Apaserv.

Reamintim că, pe 23 septembrie, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Suceava au efectuat percheziţii la Consiliul Judeţean Botoşani, dar şi la sediul PNL din municipiu, cercetările privind o cauză penală ce vizează săvârșirea unor infracțiuni de corupție și  asimilate celor de corupţie, comise în perioada  2010-2014. Aspectele vizate de procurori se referă la acordarea preferenţială a unor contracte de execuţie lucrări, prestări servicii unor firme agreate în schimbul unor foloase necuvenite, contractele fiind plătite cu bani din bugetele instituţiilor subordonate Consiliului Judeţean.

De asemenea, se cercetează modul de organizare a unor evenimente, târguri expoziţionale pe raza judeţului Botoşani prin risipirea banului public şi cu consecinţa obţinerii unor foloase inclusiv de ordin electoral. De asemenea, în acest dosar sunt avute în vedere şi alte aspecte legate de numirea în poziţie cheie la conducerea unor instituţii publice a unor persoane agreate de factorii decizionali de la nivelul Consiliului Judeţean în perioada menţionată. În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații și din partea Inspectoratului Județean de Jandarmi Botoșani.






 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Focarele de pestă porcină dintr-o localitate din Botoșani dau bătăi de cap sucevenilor!

astăzi, 18:43

Doctorul Sorin Mihai Voloșeniuc, directorul executiv al Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Suceava, a subliniat că la Verești „este ce mai mare investiți...

Două zile cu spectacolul „Tom Degeţel” la Teatrul „Vasilache” din Botoșani!

astăzi, 17:50

Cei mici îl pot viziona în această săptămână, în zilele de joi, 17 octombrie 2024, de la ora 18:00 și  duminică, 20 octombrie 2024, de la orele 11:00 și 12:30. R...

Controale ale polițiștilor de la Imigrări pe tot teritoriul județului: Ce nereguli au descoperit!

astăzi, 17:15

În perioada 3 – 11 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului General pentru Imigrări au desfășurat patru acțiuni în Județul Botoșani, dintre care trei au fost efe...