Atenţie, şoferi, maşinile pot fi atacate de hackeri!

Atenţie, şoferi, maşinile pot fi atacate de hackeri!
Cercetătorii americani au descoperit că maşinile din ce în ce mai computerizate pot fi uşor sparte de hackeri, care pot manipula sistemele electronice sau chiar frânele.

Pe măsură ce maşinile noastre devin tot mai computerizate atacurile informatice pot devine din ce în ce mai periculoase. La această concluzie au ajuns cercetătorii americani la o conferinţă pe teme de securitate din Oakland, California. Conform PC World, cercetătorii au reuşit să intre în softul unităţii de comandă a automobilelor şi să manipuleze funcţiile de bază.

În urma unui test făcut pe aeroportul Blaine Washington cercetătorii au reuşit să dezactiveze complet frânele unui automobil în timp ce un şofer încerca disperat să oprească maşina. De asemenea, la fel de uşor se poate declanşa dereglarea vitezometrului, încuierea uşilor, setarea climatizării pe temperaturi extreme, sau schimbarea parametrilor de funcţionare a motorului.

Din fericire pentru noi nu este încă un pericol. Hackerii trebuie să posede abilităţi foarte avansate de spargere a softurilor şi este absolut necesară montarea unui dispozitiv care să emită wireless de la bordul maşinii către un alt computer.

Dar cercetătorii trag un serios sistem de alarmă că lansarea aplicaţiilor wireless pentru maşini şi alte forme de conectivitate vor necesita implementarea unor bariere solide împotriva atacurilor informatice.

O altă descoperire făcută de Universitatea din California este că mulţi producători nu au nici un fel de protocoale de securitate pentru updatarea softurilor şi au reuşit să introducă o aplicaţie denumită "Self-destruct" care în 60 de secunde, anunţate prin bip-uri secvenţiale, oprea motorul şi încuia uşile.

Sursa: promotor.ro

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un duhovnic din Botoșani va fi următorul sfânt al României (Video)

Miercuri, 1 Mai 2024
738

Părintele Paisie Olaru de la Sihăstria este unul dintre acei oameni ai bisericii care a schimbat destinul multora. Cei care au bătut drumul Sihăstriei au găsit întotdeauna la Părintele Pai...

In memoriam Prof. Ilarion Mandachi. ”Regret că nu i-am spus tot ce aș fi vrut să-i spun!”

Miercuri, 1 Mai 2024
181

În trecerea inexorabilă a timpului, anii par clipe ce licăresc fugar în existența omenească. Ne naștem sub aureola unei stele în care stă ascuns și sfârșitul ca o dator...

Care este starea lui Florin Piersic, după operația chirurgicală suferită!

Miercuri, 1 Mai 2024
464

Florin Piersic a ajuns la Terapie Intensivă, la Institutul Inimii din Cluj, pentru a fi supravegheat de medici, având în vedere vârsta înaintată şi faptul că are montat un ...