Atentie! Primaria efectueaza, in aceasta perioada, controale la taxa de libera trecere!

In primele luni ale anului, Primaria Botosani si Politia Rutiera au aplicat douazeci de amenzi contraventionale, de cate 500 lei, proprietarilor de masini care nu aveau platita taxa de libera trecere.

Viceprimarul municipiului Botosani, Florin Ghiorghita, a spus ca aceste controale  vor fi mai dese, in conditiile in care proprietarii multor autocare nu au platit taxa pana acum, dar si pentru faptul ca s-a inregistrat o scadere, pentru primele doua luni ale anului, de 47% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

"Cumulat cu ce s-a incasat la inceputul lunii martie incasarile sunt mai mari cu 10%, dat fiind faptul ca firmele de constructii isi redeschid portile, si am echilibrat putin aceste sume. Oricum, fata de 2009, pana la aceasta data am incasat 41.287lei, în conditiile in care pana la finalul lunii martie a anului 2009 am incasat 62.821lei", a declarat Florin Ghiorghita, viceprimarul municipiului Botosani.

Cele douazeci de amenzi  aplicate, de 500 lei fiecare, se pare ca i-a surprins pe soferi, intrucat viceprimarul a spus ca valoarea amenzii a fost modificata printr-o hotarare de Consiliu Local. Sanctiunea, care era de 50 de lei, a fost ridicata la 500 lei, tocmai ca sa-i determine pe soferi sa plateasca taxa de libera trecere.

"Trebuie sa fim mai rigurosi cu taxa de libera trecere, de exemplu cei cu autocare, pana acum  nu a platit niciunul, in conditiile in care mastodontii cu masini mari distrug strazile din municipiu si nu platesc absolut nimic si atunci chiar ii rog pe cei de la Politia Rutiera sa stea cat mai mult si sa verifice aceste masini", a adaugat viceprimarul.
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Plouă de Paşte în jumătate de ţară, e cald în cealaltă jumătate. Prognoza meteo de la ANM

astăzi, 19:12
186

"Este posibil ca în ziua de duminică, de Paşte, mai ales în jumătatea estică a țării, să avem o vreme frumoasă, exceptând partea de vest, acolo unde este posibil la nive...

O tânără rănită după ce a căzut de pe bicicletă, ajutată de pompierii militari să ajungă la ambulanță! (Foto)

astăzi, 18:12
94

La caz s-a deplasat, inițial, un echipaj aparținând Serviciului Județean de Ambulanță Botoșani. Cadrele medicale au constatat faptul că nu o pot transporta la ambulanță și au solicitat...

Un transformator suprasolicitat a provocat un incendiu la Flămânzi; clădirile din jur, la un pas de dezastru! (Foto, video)

astăzi, 18:03
104

La caz s-au deplasat pompierii de la Punctul de Lucru Flămânzi, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, dar și reprezentanți ai furnizorului de energie electrică. Aceștia au cons...