Atenție, pescari! A început perioada prohibiție, ce amenzi riscați dacă încălcați legea!

Perioada de prohibiție se referă la măsurile instituite pentru pescuitul în scop comercial, recreativ/sportiv și familial al oricăror specii de pești, crustacee, moluște și alte viețuitoare acvatice vii în habitatele lor naturale pe o perioadă de 60 de zile.

Atenție, pescari! A început perioada prohibiție, ce amenzi riscați dacă încălcați legea!

Perioada de prohibiție a început pe 9 aprilie și ține până pe 7 iunie inclusiv. În acest context, jandarmii botoșăneni vor verifica respectarea prohibiției la pescuit.

În apele care constituie frontiere de stat prohibiția ține o perioadă de 45 de zile, mai exact de pe 24 aprilie până pe 7 iunie.

În Monitorul Oficial nr. 42/ 2024 a fost  publicat Ordinul comun al Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) și al Ministerului Mediului Apelor și Pădurilor (MMAP)  nr. 561/ 2023/ 11/ 2024 privind stabilirea perioadelor și zonelor de prohibiție a pescuitului, precum și a zonelor de protecție și refacere biologică a resurselor acvatice vii în anul 2024.

Conform prevederilor Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 23/2008 privind pescuitul și acvacultura, ofițerii și subofițerii din cadrul Jandarmeriei Române, alături de reprezentanții altor instituții cu atribuții pe această linie, au competențe legale de sancționare contravențională și de întocmire a actelor de sesizare a organelor de urmărire penală pentru faptele ce constituie infracțiuni la regimul piscicol.

Până la încheierea perioadei de prohibiție, jandarmii vor executa acțiuni specifice în habitatele piscicole naturale, în vederea protejării unui fond piscicol bogat şi variat şi a biodiversităţii.

Aducem la cunoștința cetățenilor că pescuitul recreativ/sportiv în habitatele piscicole naturale, prin orice metode și mijloace, al peștilor și a altor viețuitoare acvatice, în perioada de prohibiție și în zonele de protecție, constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 600 de lei la 1000 de lei și cu reținerea și suspendarea pe o perioadă de 90 de zile a permisului sau autorizației, după caz”, a declarat Dan Izotov, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) din Botoșani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ce frumuseți ascunde "Tărâmul Sfinților" din codrii Botoșanilor!

Duminică, 5 Mai 2024
249

Judeţul Botoşani devine gazda unui nou concept inedit, dar valoros pentru credincioşii ortodocşi. "Tărâmul Sfinților" este numele sub care se conturează acest periplu fascinant ...

Modelul Dacia care a spulberat orice concurență în Europa!

Duminică, 5 Mai 2024
308

Pe prima poziție a clasamentului înmatriculărilor de mașini din Europa la finalul primelor trei luni din 2024 se află modelul românesc Dacia Sandero.Dacia Sandero ocupă poziția &...

Valeriu Iftime, nemulțumit după ce Botoșani a remizat cu FC Voluntari: „Am fost mai buni!”

Duminică, 5 Mai 2024
695

O victorie ar fi fost extrem de importantă pentru Botoșani, având în vedere că ocupă locul 6 în playout, cu 25 de puncte obținute, la o lungime distanță de primul loc care duc...