ATENTIE! Pe Internet există peste 700.000 de pagini virusate care imită fişiere YouTube

ATENTIE! Pe Internet există peste 700.000 de pagini virusate care imită fişiere YouTube
Pe Internet există peste 700.000 de pagini care imită fişiere video ale YouTube, create special pentru propagarea viruşilor, potrivit unui raport al producătorului american de sisteme de securitate informatică McAfee.

Studiul publicat marţi subliniază amplificarea riscurilor cibernetice asociate fişierelor online audio şi video, indicând concentrarea creatorilor de viruşi pe segmentul divertismentului online.

Specialiştii MacAfee au arătat că au descoprit în iunie peste 700.000 de pagini web construite după modelul YouTube, care conţin inclusiv un logo al acestui site, şi prin care pot fi propagaţi viruşii.

Internauţii sunt atraşi cu imagini video cu subiecte foarte populare, precum scurgerea de petrol din Golful Mexic, meciuri eliminatorii din NBA, sau filmele cu Harry Potter.

Pentru a viziona fişierele video, utilizatorii trebuie să descarce un program şi, după ce sunt redirijaţi prin mai multe site-uri, ajung la o pagină de unde este distribuit virusul, precizează McAfee.

Potrivit datelor companiei de studii de marketing comStore, numai în luna iunie YouTube a fost accesat de 144,5 milioane de milioane de utilizatori, scrie MEDIAFAX.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Poliția din Botoșani în alertă: O fată de 14 ani a dispărut de acasă, sunați la 112 dacă știți ceva despre ea!

Marţi, 7 Mai 2024
139

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei minore de 14 ani, din comuna satul Sârbi, comuna Vlăsinești, care marți, în jurul orei 16:00, a părăsit domic...

Specialiștii antidrog, la datorie și în perioada Sărbătorilor!

Marţi, 7 Mai 2024
72

În perioada minivacanțe de 1 Mai și a Sărbătorilor Pascale, specialiștii antidrog au desfășurat activități specifice de informare, evaluare, consiliere şi asistență specializată pen...

Sancțiuni de sute de mii de lei aplicate de polițiștii botoșăneni în perioada sărbătorilor!

Marţi, 7 Mai 2024
74

Astfel, în medie, zilnic au acționat peste 150 de polițiști, fiind organizate 32 de  acțiuni punctuale, atât în zona localurilor publice și a celor în care se formeaz...