Atenție la escrocii care anunță că achiziționează mașini de cusut mărci germane!

Atenție la escrocii care anunță că achiziționează mașini de cusut mărci germane!
În ultimii ani, au fost reclamate mai multe fapte de înşelăciune prin modul de operare "cumpărare maşini de cusut".

Modalitatea prin care acţionează acesti escroci este publicarea în presa scrisă sau online a unor anunţuri, distribuirea acestora în cutiile poştale sau lipirea unor afişe în spaţii publice, prin intermediul cărora cetăţenilor le sunt prezentate oferte de cumpărare a unor maşini de cusut mărci germane, având o anumită serie.

În momentul în care cineva doreşte să vândă un astfel de obiect şi îi contactează pe potenţialii cumpăratori, aceştia le spun că le achiziţionează numai dacă are două maşini de cusut cu aceeaşi serie. În continuare, cel care a dat anunţul precizează că ştie o persoană care are o maşină de cusut cu aceeaşi serie şi este dispusă să o vândă eventualului cumpărător cu o anumită sumă şi i se comunicau şi datele de contact ale acesteia.

Când persoana de bună credinţă contacta pe cel care dorea să vândă o maşină de cusut cu aceeaşi serie cu cea deţinută de el, acesta era de acord cu tranzacţia, dar de fiecare dată se stabilea o altă locaţie, de regulă în alt judeţ, în gara sau autogara localităţii şi astfel, persoana de bună credinţă mai cumpăra o maşină de cusut marcă germană.

Ulterior, când victima încerca să-l contacteze primul cumpărator pentru a-i vinde cele două maşini de cusut, acesta nu mai răspundea la telefon, realizând astfel că a fost înşelată.

O reclamatie in acest sens a fost depusa chiar ieri, la Politia Iasi.

Astfel, pe 6 noiembrie 2012, Secţia 6 Poliţie Iasi a fost sesizată de către C.Gheorghe, despre faptul că în data de 19.10.2012, prin intermediul unui anunţ postat pe un stâlp în municipiul Iaşi, a contactat telefonic o persoană de sex feminin care era interesată de cumpărarea de maşini de cusut mărci germane, contra sumei de 40.000 – 45.000 euro. Aceasta i-a spus că achiziţionează maşini de cusut în perechi şi că perechea maşinii de cusut pe care o deţine, o poate achiziţiona din localitatea Odorheiul Secuiesc, jud. Harghita.

În data de 21.10.2012, s-a deplasat în jud. Harghita unde s-a întâlnit cu un bărbat de la care a cumpărat o maşină de cusut cu suma de 15.000 lei. De asemenea acea femeie i-a transmis că în data de 22.10.2012 se vor întâlni în mun. Iaşi pentru a preda cele două maşini de cusut şi a încasa suma de 90.000 euro, fapt care nu s-a întâmplat întrucât femeia nu a mai putut fi contactată.

În cauză a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune, cercetările continuând în vederea identificării autorului.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Grenadă defensivă descoperită de un bărbat într-o pădure din județ! (Foto)

astăzi, 18:51
165

O grenadă de mână defensivă a fost găsită în această după - amiază de un bărbat într-o pădure din localitatea Lozna. Acesta era la plimbare cu familia când a observat...

Risc de inundații pe râul Jijia și afluenții acestuia, Cod Galben până astăzi la ora 24.00, anunță hidrologii!

astăzi, 18:02
312

În acest context, ISU Botoșani a luat măsurile necesare pentru prevenirea și gestionarea operativă a potențialelor situații de urgență.Evoluţia fenomenelor hidrologice prognozate es...

Universitatea Craiova - FCSB, astăzi de la ora 21:00

astăzi, 17:08
71

Universitatea Craiova și FCSB se întâlnesc în această seară în etapa a opta a play-off-ului Superligii.Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!...